De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 10: iOS 8.2 release, iPhone 6S specs en Apple Watch

Wouter Nijsen
7 maart 2015, 13:16
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 10: iOS 8.2 release, iPhone 6S specs en Apple Watch

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 8.2 wordt aanstaande maandag uitgerold’

iOS 8.2 release

Als we de laatste geruchten mogen geloven, wordt iOS 8.2 aanstaande maandag tijdens het Apple Watch-event uitgebracht. Apple zou eerder deze week een testversie van de update naar haar medewerkers en enkele partners hebben verstuurd. Dat meldt BGR op haar website, die verder claimt te beschikken over het changelog van iOS 8.2. Hieruit blijkt dat de update vooral in het teken staat van de Gezondheid-app. Zo worden er diverse verbeteringen doorgevoerd en opties toegevoegd, waardoor de applicatie nog functioneler wordt. Verder verbetert iOS 8.2 de stabiliteit van de Mail- en Muziek app, de Flyover-functie in de Kaarten-app en enkele features in VoiceOver. Ook voert de iOS-versie – zoals we van de meeste updates gewend zijn – een heleboel bugfixes door, zodat de resterende foutjes uit iOS 8 worden gehaald.

‘iPhone 6S krijgt Apple SIM en meer werkgeheugen’

iPhone 6

Volgens de laatste berichten wordt de iPhone 6S voorzien van Force Touch, meer werkgeheugen en Apple SIM. Apple zou Force Touch in de nieuwe iPhone implementeren, een functie die ook in de Apple Watch zit. Ook moet de iPhone 6S voorzien van 2GB aan werkgeheugen; het dubbele ten opzichte van zijn voorgangers. Hiermee kan de iPhone betere prestaties leveren en sneller werken. Daarnaast zou het bedrijf uit Cupertino Apple SIM willen invoeren in de iPhone 6S. Apple SIM is een simkaart van Apple, die Amerikanen en Britten al bij aankoop van een nieuwe iPad krijgen. Deze simkaart is niet gekoppeld aan een provider, maar laat gebruikers kiezen uit grote providers als AT&T en T-Mobile. Op elk moment kunnen gebruikers een abonnement aanpassen of overstappen op een andere provider.

iPhone 5 reparatieprogramma gaat door tot januari 2016

iphone 5 reparatieprogramma

In augustus van 2014 startte Apple met een gratis vervangingsprogramma voor de accu van de iPhone 5. Dat programma wordt nu verlengd tot 2016. Een klein deel van de iPhone 5-toestellen kampt namelijk met een probleem in de accu. Mensen die er last van hebben merken ineens dat de telefoon veel sneller leeg gaat en vaker opgeladen moet worden. Blijkt dat zo te zijn, dan kun je de accu, mits kapot, laten vervangen. Voorafgaand aan het onderhoud onderzoekt Apple of de accu inderdaad in aanmerking komt voor reparatie en of hij echt stuk is. Is dat zo, dan wordt deze gratis vervangen. Het gemakkelijkst is om contact op te nemen met de technische support van Apple of even een afspraak te maken bij de Apple Store.

‘Apple presenteert 12-inch MacBook Air tijdens Apple Watch event’

12-inch macbook air

Apple houdt op 9 maart een Apple Watch-event, maar volgens een nieuw gerucht grijpt het bedrijf uit Cupertino de gelegenheid ook aan om ook de nieuwe MacBook Air uit de doeken te doen. Dat gerucht komt van een bron binnen Apple en werd opgetekend door The Michael Report. Volgens de website presenteert Apple tijdens het ‘Spring Forward’-event een de Retina MacBook Air. Dat zou betekenen dat het bedrijf het niet alleen over de Apple Watch gaat hebben. Er zijn nog geen andere bronnen die de nog onaangekondigde MacBook Air met het event op 9 maart hebben gelinkt, maar eerder lekte uit dat Apple de nieuwe MacBook in de lente zou willen uitbrengen. Nog even afwachten dus!

‘Apple Watch in april ook buiten de Verenigde Staten te koop’

Apple Watch-evenement

Apple CEO Tim Cook was vorige week in Berlijn aanwezig bij de Apple Store, waar hij zei dat de Apple Watch in april ook in Duitsland en andere landen beschikbaar zou zijn. Dat schrijft website 9To5Mac op basis van uitspraken van werknemers die aanwezig waren. Cook zou gezegd hebben dat de Apple Watch in april ook in Duitsland en andere landen beschikbaar komt. Het is mogelijk dat Apple de wearable begin april eerst in de Verenigde Staten lanceert om vervolgens ook andere landen te bedienen. Om welke landen het gaat is niet bekend. Duitsland zit vaak bij de landen die als eerste Apple-producten zoals de iPhone binnenkrijgen. Meestal volgen Apple Stores in Nederland en België enkele weken erna.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen