Nieuwsoverzicht week 1: Apple-omzetwaarschuwing en vooruitblik op 2019

Wouter Nijsen
5 januari 2019, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 1: Apple-omzetwaarschuwing en vooruitblik op 2019

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple geeft voor het eerst omzetwaarschuwing: iPhone-verkoop valt tegen

Apple omzetwaarschuwing

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar Apple-ceo Tim Cook moet meteen een opvallend bericht publiceren. In een open brief aan investeerders waarschuwt hij dat Apple waarschijnlijk een fors lagere omzet zal boeken in het eerste kwartaal. De ceo verwacht een omzet van 84 miljard dollar, wat 9 miljard dollar minder is dan de aanvankelijke voorspelling, die tussen de 89 en 93 miljard dollar lag. Ook analisten hadden een rooskleuriger beeld met een voorspelling van 91,5 miljard dollar. Nooit eerder heeft Cook een dergelijke waarschuwing gegeven, waardoor het aandeel van Apple direct met 7 procent daalde toen de brief gepubliceerd werd.

→ Lees verder over de omzetwaarschuwing van Apple

Vooruitblik: 6 voorspellingen voor Apple in 2019

Terwijl de kruitdampen van het vuurwerk nog alweer zijn opgetrokken doen wij een aantal voorspellingen voor Apple in 2019. Want net zoals voorgaande jaren beloven ook deze twaalf maanden weer interessant te worden voor iedere Apple-fan. Of het nu om nieuwe iPhones gaat, nieuwe AirPods of een compleet nieuw product van het bedrijf uit Cupertino. Dit zijn onze voorspellingen voor Apple in 2019.

→ Lees verder over onze voorspellingen voor Apple in 2019

Let op: iPhone-gezichtsherkenning is wél veel veiliger dan een pincode

iPhone X Face ID instellen

De Consumentenbond testte van 110 verschillende smartphones de kwaliteit van de gezichtsherkenning. Hieruit bleek dat 42 toestellen te ontgrendelen zijn door een pasfoto voor de camera te houden. Omdat deze (vaak wat goedkopere) telefoons geen scan maken van een gezicht, maar gewoon de frontcamera gebruiken om beelden te vergelijken, is de veiligheid hiervan vaak onvoldoende. Zo vielen onder meer de Galaxy A7 en A8 van Samsung, de Huawei P20, P20 Lite en Pro en Nokia 3.1 en 7.1 door de mand. Andere smartphones van Huawei en Samsung bleken wel een veiligere vorm van gezichtsherkenning te gebruiken. Als je een iPhone X (of nieuwer) gebruikt, hoef je je echter geen zorgen te maken.

→ Lees verder over de veiligheid van gezichtsherkenning

‘Smart Battery Case voor iPhone XS duikt op in iOS 12’

iPhone XS verbindingsprobleem

Alles wijst erop dat de iPhone XS zeer binnenkort een speciaal hoesje krijgt met een ingebouwde externe accu. Apple bracht voor de iPhone 6, 6S en 7 ook een dergelijke case uit, maar sindsdien niet meer. Daar lijkt nu verandering in te komen, nu Reddit-gebruiker Tom ontdekte dat iOS 12.1.2 het accessoire al ondersteunt. iOS 12.1.2 is de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Dit deed hij door een oude Battery Case uit te snijden, zodat hij aan te sluiten was op de Lightning-poort van een iPhone XS. Vervolgens verscheen er een icoontje in de Batterij-widget van een nog niet aangekondigde Smart Battery Case voor de nieuwste iPhones van het moment.

→ Lees verder over de Smart Battery Case voor de XS

Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

De afgelopen twaalf maanden heeft Apple een flinke lading aan nieuwe apparaten uitgebracht, maar de volgende twaalf maanden beloven minstens zo interessant te worden. Van nieuwe iPhones tot iPads, Macs, een Apple Watch en meer: de inhoud van de Apple Store ziet er over een jaar weer totaal anders uit dan nu. Ook dit jaar staat er weer heel wat te gebeuren als het om nieuwe Apple-producten gaat. In dit overzicht zetten we alle nieuwe apparaten op een rijtje die we in 2019 verwachten.

→ Lees verder over de verwachte Apple-producten in 2019

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu