Nieuwsoverzicht week 1: Spectre, Meltdown en Apples accureparatie

Wouter Nijsen
6 januari 2018, 16:10
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 1: Spectre, Meltdown en Apples accureparatie

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! Ook in 2018 zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Alle iPhones en Macs kwetsbaar voor groot beveiligingslek: dit moet je doen

Spectre en Meltdown

Onderzoekers onthulden deze week twee grote beveiligingslekken die nagenoeg alle computers en smartphones treft. Beide bugs kunnen hackers toegang geven tot persoonlijke gegevens en wachtwoorden. Omdat de fout niet in de software maar in de processors zelf zit, maakt dit het extra lastig om ze achteraf te repareren. Apple bevestigt dat alle iOS-apparaten (iPhones, iPads en iPod touch), Macs en Apple TV’s in potentie kwetsbaar zijn. De Apple Watch is het enige apparaat dat ongeschonden blijft. “Maar er is tot nu toe nog geen misbruik van gemaakt”, aldus Apple.

→ Lees verder over Spectre en Meltdown

Hoe Apples goedkope accureparatie voor een dalende iPhone-verkoop zorgt

Apples goedkope accuvervanging

Barclays-analist Mark Moskowitz stelt dat Apple heel 2018 last zal hebben van de ophef rondom de accuprestaties van de iPhone. Uit onderzoek van de analist blijkt dat 77 procent van alle iPhone-gebruikers in aanmerking komt om de accu te laten vervangen voor 29 euro. Dit komt neer op een enorme doelgroep van 519 miljoen klanten. “Naar verwachting zal zo’n tien procent van deze groep zijn of haar accu laten vervangen voor 29 euro”, aldus Moskowitz. “Dertig procent van deze groep zal er vervolgens voor kiezen om simpelweg geen nieuwe iPhone meer te kopen dit jaar.” Door de accu te laten vervangen, gaan de prestaties van het toestel immers weer omhoog.

→ Lees verder over de eventuele dalende iPhone-verkoop

Vooruitblik: dit verwachten we van Apple in 2018

Apple 2018

2017 was het jaar waarin Apple de iPhone klaarmaakte voor de toekomst. Na jaren ongeveer hetzelfde toestel uit te brengen, zette de iPhone X een nieuwe standaard waar het bedrijf uit Cupertino in 2018 (en 2019) op verder bouwt. Dat betekent dat Apple in 2018 weer terug kan naar de tekenkamer. En de eerste geruchten wijzen erop dat het bedrijf hierdoor vooral op het gebied van software grootse plannen heeft. Om het geheel overzichtelijk te houden, nemen we de verschillende producten van Apple met je door, en wat wij ervan verwachten voor dit jaar.

→ Lees verder in onze vooruitblik van Apple in 2018

Nieuw op iPhoned: Maandthema’s!

iPhoned maandthema's

Januari is de maand van goede voornemens, en dat staat voor veel mensen gelijk aan beginnen met sporten of meer bewegen. De iPhone in je broekzak en Apple Watch om je pols zijn hier twee uitstekende hulpmiddelen voor. Met de apps die standaard op de twee apparaten staan, kom je al een heel eind. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van andere apps die jouw sportprestaties bijhouden, of je aanmoedigen om meer te bewegen. In januari 2018 gaat iPhoned je helpen om meer uit je iPhone en Apple Watch te halen op het gebied van sport, gezondheid en alles wat daarbij komt kijken. Hoe en waarom is de Apple Watch van mode-accessoire getransformeerd in een sporthorloge? En hoe werkt die uitgebreide Gezondheids-app nou precies?

→ Lees verder over maandthema’s op iPhoned

‘Samsung en LG maken 2018 iPhone-displays met kleinere schermranden’

2018 iPhone schermen

September 2018 is nog ver weg, maar de eerste geruchten over de opvolgers van de iPhone 8 en iPhone X zwerven online al rond. Apple zou werken aan drie nieuwe 2018 iPhones voor het najaar, waarvan de 5,8 inch-opvolger van de iPhone X en 6,5-inch-iPhone X Plus uitgerust worden met een oled-display. Volgens The Korea Herald en een andere bron zal Samsung net als vorig jaar alle oled-schermen voor de 5,8 inch-iPhone maken. Apple heeft een nieuwe overeenkomst met LG gesloten, die als tweede partij volledig verantwoordelijk is voor alle 6,5 inch-schermpanelen.

→ Lees verder over de 2018 iPhone-displays

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen