Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 1: Apple Watch 3 en CES 2017-gadgets

Wouter Nijsen
7 januari 2017, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 1: Apple Watch 3 en CES 2017-gadgets

In de eerste week van 2017 verscheen er weer interessant iPhone nieuws. Heb je het gemist, check dan dit nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch 3 verschijnt in herfst 2017, krijgt geen nieuw design’

Apple Watch 2 mobiel internet

Dat Apple in 2017 een derde generatie Apple Watch uitbrengt is geen verrassing, maar volgens een nieuw gerucht blijft het design wederom ongewijzigd. Apple zou andere prioriteiten hebben. Het bedrijf zou fabrikant Quanta als belangrijkste taak gegeven hebben om de accuduur van de Apple Watch 3 te verbeteren. Daarnaast zouden er nog wat andere prestatieverbeteringen worden doorgevoerd, maar daar blijft het bij. “Overige hardware zal weinig verandering zien”, aldus bronnen die bekend zijn met de plannen van Quanta. Omdat de prestaties en de accu aan de binnenkant van de Apple Watch zitten, stellen de bronnen dat de Apple Watch 3 geen nieuw design krijgt.

Dit zeggen de nieuwe Intel-chips over toekomstige Macs

MacBook Rusland

Apple gebruikt al jaren chips van Intel in haar desktops en laptops. Deze worden vaak al lang daarvoor onthuld door het bedrijf, waardoor ze ons al maanden van tevoren iets zeggen over de prestaties van toekomstige Macs. Hetzelfde geldt voor de Kaby Lake-processors, die vroeg of laat hun weg naar de MacBooks en iMac zullen vinden. Volgens Intel zijn de prestaties tot 20 procent beter dan voorgaande notebook-chips en tot 25 procent beter voor desktops. Alle chips ondersteunen Thunderbolt 3 en zijn gebouwd op het zogenaamde 14nm+-proces. Dit proces brengt betere optimalisatie-mogelijkheden met zich mee vergeleken met de voorgaande Broadwell- en Skylake-chips.

CES 2017: de 7 gekste gadgets voor Apple-gebruikers

De Consumer Electronics Show trekt jaarlijks duizenden journalisten en fabrikanten naar Las Vegas. Hoewel de beurs voornamelijk volstaat met televisies, wasmachines en andere grote producten voor in het huishouden, barst het ook van de gadgets. Soms zijn het producten die je leven moeten verbeteren, vaak prullaria die vooral zeer opmerkelijk zijn. We hebben onze favoriete CES 2017 gadgets voor je verzameld: dit zijn de opmerkelijke producten die je moet missen. Op zoek naar meer? Bekijk ook ons overzicht van de beste gadgets voor je iPhone.

Overheid gaat met Apple praten over automodus voor iPhones

automodus Apple

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu praat actief met Samsung en andere IT-bedrijven over de technische mogelijkheden. Binnenkort wordt ook met Apple gesproken. In een gesprek met iPhoned laat het ministerie van Infrastructuur en Milieu weten hoe een nieuwe automodus eruit kan gaan zien. Het belangrijkste doel is dat de modus afleiding door sociale media in de auto terugdringt of zelfs helemaal voorkomt. “We zijn in gesprek met telecom- en IT-bedrijven over de toepassing van dergelijke technische mogelijkheden”, zegt een woordvoerder van het ministerie. Hierbij is het ministerie open voor initiatieven van de bedrijven zelf. Verschillende marktpartijen zijn er zelfs al mee bezig. Concrete gesprekken met Samsung zijn inmiddels gevoerd, ook Apple wordt spoedig benaderd.

Tim Cook levert loon in, maar heeft nog steeds niets te klagen

Apple Ierland

Het lukte Apple in 2016 niet om zijn verkooptargets te halen, daarom verdiende Tim Cook minder dan in 2015 en 2014. Vorig jaar verdiende de Apple-ceo ‘slechts’ 8,75 miljoen dollar. In 2015 was dat nog 10,28 miljoen en in 2014 was dat 9,22 miljoen. Apple wilde de nettowinst van 2015 overtreffen, maar dat lukte niet. Vorig jaar stond de winst op 215,6 miljard dollar, terwijl een jaar eerder 223,6 miljard dollar werd binnengehaald. Door de dip, die voornamelijk is aan te schrijven aan tegenvallende verkopen van de iPhone, ontvingen topmensen van Apple 89,5 procent van hun salaris en bonussen. Tim Cook kreeg overigens wel 136 miljoen dollar aan aandelenopties, wat tien keer meer is dan andere directieleden. Daarvoor moet hij de komende jaren wel met Apple blijven presteren. Bij zijn aanstelling kreeg hij aandelen die hij in 2021 pas mag innen, als zijn werk is voltooid.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu