De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nieuwsoverzicht week 1: iPhone 7 geruchten en CES 2016

Redactie
9 januari 2016, 16:00
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Tussenstand: dit zijn de hardnekkigste iPhone 7 geruchten

iphone 7 edge

Hoewel de iPhone 6S pas drie maanden oud is, draait de geruchtenmolen over zijn opvolger op volle kracht. Waterdicht, geen reguliere koptelefooningang en geen homeknop; iPhoned maakt een tussenstand van alle iPhone 7 geruchten. Dat de iPhone 7 een nieuw design krijgt en wordt uitgerust met betere hardware is niet zo verrassend als we de ontwikkelingen van de afgelopen jaren volgen. Er zijn echter veel meer spraakmakende geruchten. Eén die momenteel hardnekkig de ronde doet, is dat Apple zijn nieuwe vlaggenschip wil ontdoen van een koptelefoonaansluiting. Dit zou zijn bevestigd door bronnen uit de productieketen, hoewel Apple zich – zoals altijd – nog niet heeft uitgesproken over de nieuwe iPhone.

Dit hield Apple in 2015 over aan app-inkomsten

App Store sale

Tijdens de kerstvakantie heeft de App Store recordomzet gedraaid. Apple meldt dat in twee weken ruim 1 miljard euro werd uitgegeven aan apps en in-app aankopen. Daarmee is nog nooit zoveel geld uitgegeven in de App Store als tijdens de afgelopen feestdagen. Behalve de recordomzet die in de twee de weken rond de feestdagen (week 52 en week 53) werd gedraaid, werd er ook een ander record verbroken: die van het hoogst aantal verkopen op één dag in de geschiedenis van de App Store. Op Eerste Kerstdag werd het oude record al verbroken, maar een week later (1 januari) werd nog meer winst gemaakt door Apple (omgerekend 131 miljoen euro).

Dit zijn de 9 tofste Apple-accessoires van CES 2016

apple ces 2016

Op de Consumer Electronics Show (CES) zijn grote techbedrijven aanwezig met de nieuwste gadgets. Apple is er nooit bij, maar accessoires voor Apple-producten zijn er wel. De CES vindt net als elk jaar in Las Vegas plaats. Naast hele grote bedrijven als Intel en HTC, zijn er kleinere merken die er hun gadgets en accessoires tonen. In dit artikel maakten we een selectie van getoonde spullen, die wellicht ook in de Benelux beschikbaar zullen komen. We staan onder andere stil bij accessoires voor de iPhone, Apple Watch, MacBook en HomeKit.

Tim Cook verdiende in 2015 minder dan andere Apple-topmensen

Tim Cook heeft niets te klagen, want vorig jaar verdiende de Apple-ceo 10,3 miljoen dollar. Dat is iets meer dan een jaar ervoor, maar een stuk minder in vergelijking met sommige van zijn collega’s. Maar waarom verdient de baas van Apple minder dan sommige medewerkers? Het antwoord is dat Tim Cook geen geld krijgt dat afkomstig is van de beurs. Het basissalaris van Tim Cook is 2 miljoen dollar. Dat van anderen, zoals Eddy Cue of Angela Ahrendts, is 1 miljoen dollar. Maar zij kregen nog eens 20 miljoen dollar van opbrengsten van de beurs. Daarnaast kwam er nog eens 4 miljoen aan bonussen bovenop. Voor Tim Cook was de bonus groter, hij kreeg 8 miljoen dollar.

‘Apple werkt aan draadloze oortjes voor iPhone 7’

iPhone 7 3.5mm jack

De iPhone 7 zal het zonder koptelefoonaansluiting moeten doen zoals we die nu kennen. Volgens 9to5Mac ontwikkelt Apple daarom nieuwe oordopjes voor gebruikers. Deze moeten volledig draadloos zijn, zodat ze werken met de nieuwe iPhone. De nieuwe oortjes van Apple zouden qua concept lijken op de Moto Hint en Bragi Dash-headsets. Deze oordoppen zijn helemaal draadloos en hebben ook geen kabel om ze bij elkaar te houden. Mogelijk ontwikkelt Apple de hoofdtelefoontjes zo dat er verschillende hulzen meegeleverd worden, zodat ze in ieders oor passen. Daarnaast maakt Apple gebruik van de Beats-technologie om de oortjes te maken. Waarschijnlijk krijgen de oortjes nog wel een microfoontje, zodat je er gewoon mee kunt bellen, terwijl omgevingsgeluid wordt weggefilterd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu