Nieuwsoverzicht week 1: Apple Pay in Nederland en geld terug bij apps

Rutger Otto
3 januari 2015, 12:30
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 1: Apple Pay in Nederland en geld terug bij apps

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay komt naar Nederland

apple pay installeren

Het lijkt erop dat we vrij binnenkort al gebruik kunnen gaan maken van draadloos betalen met de iPhone. Apple is momenteel in gesprek met banken in het Verenigd Koninkrijk om Apple Pay uit te rollen, maar ook in Nederland komt het betaalplatform van Apple. Dat blijkt tenminste uit een besloten pagina van de website van ING. De bank schrijft op die pagina: “Met Apple Pay kunt u in een aantal winkels betalen met uw iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Uw mobiele telefoon haalt dan de gegevens van uw Credit Card op uit de Passbook-app.” Wanneer Apple Pay beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Meer losse apps van Facebook

facebook groups

In 2014 zagen we al een hoop nieuwe apps van Facebook, zoals Messenger, Groups en Rooms, maar in 2015 kunnen we nog veel meer nieuwe apps van het bedrijf verwachten. Dat heeft een managing director van Facebook Canada laten weten. Volgens hem stapt Facebook langzaam af van een app die alles doet en gaat het over op losse apps die één ding heel goed doen. Gebruikers vragen om opsplitsing, aldus Facebook.

Mis niets meer op Twitter dankzij nieuwe functie

tweets embedden

Twitter komt met een nieuwe functie die je op de hoogte brengt van alle belangrijke tweets die je gemist hebt sinds je voor het laatst bij de dienst inlogde. Deze ‘While you were away’-functie toont de belangrijkste tweets bovenaan je tijdlijn. Daarmee gaat Twitter weer iets meer richting Facebook, dat berichten op populariteit indeelt in plaats van op chronologische volgorde. De functie is momenteel slechts voor een klein aantal mensen beschikbaar, maar wordt later dit jaar onder alle gebruikers uitgerold.

Apple aangeklaagd om misleidende opslagruimte

iDevices populair

Apple wordt aangeklaagd omdat het klanten zou misleiden met de opslagruimte van iOS-apparaten. De aanklagers zeggen dat Apple geen informatie geeft over hoeveel opslagruimte op het toestel inneemt. Daarmee lijk je bij aankoop van een iPhone dus meer ruimte te krijgen voor bijvoorbeeld foto’s en video’s dan je daadwerkelijk krijgt. Volgens de aanklagers moet Apple hier duidelijker over communiceren naar consumenten.

Niet goed, geld terug bij iTunes

App Store record

Apple heeft pas geleden ingevoerd dat je na aankoop bij iTunes tot 14 dagen daarna je geld kan terugvragen. Dat geldt voor muziek, films, boeken en apps. In de nieuwe gebruiksvoorwaarden wordt omschreven dat Apple niet vraagt om een reden: “Wil je jouw bestelling annuleren, dan kan dat binnen 14 dagen nadat je het bonnetje hebt ontvangen zonder enige reden. Alleen iTunes Giften kunnen niet worden ingewisseld voor geld als je de code al hebt gebruikt.” Niet alle ontwikkelaars zijn er blij mee, zij zijn bang dat veel mensen een app een paar dagen proberen en dan geld terugvragen, waardoor ze inkomsten mislopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu