De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 26: iPhone 6 wordt goedkoper en Siri Nederlandstalig

Gijs Ettes
28 juni 2014, 12:28
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 26: iPhone 6 wordt goedkoper en Siri Nederlandstalig

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6 goedkoper dan 5S en verschijnt op 19 september’

iphone 6 opslag iPhone nieuws

Apple lanceert de nieuwe iPhone 6 hoogstwaarschijnlijk in september. Een Chinese bron zegt te weten dat de iPhone prijs in dat land lager zal liggen dan die van de iPhone 5S en dat het toestel op 19 september uitkomt. Dat 19 september op een vrijdag valt, maakt het geloofwaardiger in vergelijking met voorgaande jaren. Naast een “herbevestiging” van de datum, zegt de Chinese bron ook de iPhone 6 prijs te weten van de 4,7-inch versie. De 32GB variant moet 5300 Chinese yuan gaan kosten, omgerekend zo’n 625 euro. Dat is goedkoper dan de 16GB iPhone 5S, die 699 euro kost. De prijs van een iPhone 6 met 64GB zou 6300 yuan zijn, ongeveer 740 euro. Ter vergelijking: een iPhone 5S met evenveel opslag kost 899 euro. Over een 16GB versie wordt overigens niet gesproken. Het is dan ook onduidelijk of die variant überhaupt op de markt verschijnt. De iPhone 6 prijs voor het model met een 5,5-inch scherm blijft eveneens onduidelijk.

Apple maakt werk van Nederlandstalige Siri

siri nederlands groot

Bij de aankondiging van iOS 8 kondigde Apple maar liefst 24 nieuwe talen aan voor Siri. En raad welke taal daar niet bij zat? Nederlands. Nu lijkt het bedrijf uit Cupertino tóch te werken aan een Nederlandse variant. Dat blijkt uit een vacature van Apple waarin staat dat Apple op zoek is naar een Siri Language Engineer – Dutch. Verwacht wordt een 40-urige werkweek in Santa Clara Valley, Californië. “Kom bij het team dat Siri leert om nieuwe talen te spreken en te begrijpen”, staat in de functieomschrijving. “We zijn een extreem diverse en gepassioneerde groep die de toekomst van intelligente assistenten de wereld in wil brengen.” Apple is op zoek naar een expert in talen met een grote motivatie. Ook moet je een goede software ontwikkelaar zijn.

Topsporters helpen Apple met het ontwikkelen van de iWatch

apple iwatch iphone nieuws

Meer en meer geruchten wijzen erop dat Apple dit jaar de langverwachte iWatch aankondigt. Het apparaat zal heel belangrijk worden in combinatie met HealthKit in iOS 8. Apple werkt samen met topatleten om de iWatch als dé fitness-wearable te presenteren. De iWatch zal naar verluidt stappen tellen, registreren hoeveel calorieën je verbrandt en wat je hartslag is. Daarnaast kan hij worden uitgerust met sensoren om vochtigheid, bloeddruk en zweet te meten. Apple heeft een aantal grote namen in huis gehaald om van de iWatch een succes te maken. Zo werkt Jay Blahnik, de man die eerst fitnessconsultant was bij Nike, mee aan het project. Hij schijnt momenteel met topsporters te werken voor Apple.

Apple brengt nieuwe iPod touch uit en verlaagt de prijzen

ipod touch groot

Het lijkt bij Apple tegenwoordig alleen nog maar te draaien om iPhone, iPad en Mac, maar het bedrijf uit Cupertino is de iPod nog niet vergeten. Sterker nog: Apple brengt iPod touch uit met 16GB aan opslagruimte. Momenteel ligt de vijfde generatie iPod touch alleen in 32GB en 64GB formaat in de Nederlandse winkels, maar in de Verenigde Staten verscheen afgelopen week ook een 16GB model op de website. Hij is verkrijgbaar in zes kleuren: zwart, zilver, roze, geel, blauw en rood. Laatstgenoemde hoort overigens bij de (RED)-lijn, waarvan een deel van de opbrengsten naar een goed doel gaat. Het nieuwe model van iPod touch kost 199 dollar, waarmee het de goedkoopste iPod touch van zijn generatie is. Aan de achterkant zit een iSight-camera met 5 megapixels.

Interview: Tinder-concurrent Wyldfire pakt het anders aan

wyldfire app

De strijd op de markt van dating-apps brak met verschijning van Tinder definitief los. Hoewel velen dachten dat Tinder een hype was die al snel zou overwaaien, heeft de app bewezen een blijvertje te zijn. Op korte termijn krijgt het echter een geduchte concurrent in de vorm van Wyldfire, een iOS-app die volgens de makers de nadelen van Tinder oplost. We spraken onlangs met CEO Brian Freeman van Wyldfire om erachter te komen wat de app uniek maakt. Het volledige interview lees je hier terug.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen