Nieuwsoverzicht week 25: de laatste geruchten over de iPhone 6 en iWatch

Gijs Ettes
21 juni 2014, 12:20
4 min leestijd

Elke zaterdag bundelen we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond het iPhone nieuws onder andere in het teken van nieuwe berichten omtrent de Apple Watch en iPhone 6 en de release van beide apparaten. Daarnaast lanceerde Facebook met Slingshot een eigen concurrent voor de foto-app Snapchat.

‘De Apple Watch komt eraan!’

apple iwatch iphone nieuws

De Apple Apple Watch wordt wel degelijk gemaakt. Hij gaat volgende maand in productie en komt waarschijnlijk in oktober al op de markt. Dat meent Reuters, die dat uit een betrouwbare bron heeft vernomen. Bovendien verschijnen er meerdere varianten van de gadget. Verantwoordelijk voor dit alles is het Taiwanese bedrijf Quanta Computer Inc. Dit jaar worden er al 50 miljoen stuks van geproduceerd. Quanta is momenteel al bezig met het maken van testexemplaren, het bedrijf is naar verluidt verantwoordelijk voor zo’ 70 procent van de gehele productie. Verder gaan geruchten dat de Apple Watch een 2,5 inch scherm krijgt met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken. Het scherm zou iets uitsteken van de band en volledig aanraakgevoelig zijn. Daarnaast is de Apple Watch volgens de bron draadloos op te laden. Tot slot zijn er diverse sensoren aan boord die bijvoorbeeld de hartslag van de gebruiker kunnen meten via de pols. Een koppeling met de iOS 8-app Health ligt dan ook voor de hand.

4G wordt sneller voor klanten van KPN en Hi

hi 4g

Goed nieuws voor klanten van KPN en Hi die gebruikmaken van 4G: vanaf 1 juli gaat de snelheid omhoog. De provider gaat de 1800 MHz-frequentie gebruiken in combinatie met de huidige 4G-frequentie van 800 MHz, waardoor een snelheid van 200 Mbit per seconde gehaald kan worden. Een fors verschil met de huidige snelheid van 4G, dat maximaal 100 Mbit per seconde haalt. Op het 1800 MHz-netwerk gaat KPN ook gebruikmaken van LTE Advanced, de opvolger van de huidige LTE-standaard. De huidige iPhones ondersteunen LTE Advanced echter niet. Wel goed nieuws voor bezitters van een iPhone 5 is de 1800 MHz-frequentie. De iPhone 5 ondersteunt wel 4G, maar het toestel werkt niet met de 800 MHz-frequentieband. Met de nieuwe frequentie kunnen dus ook iPhone 5-bezitters met een KPN- of Hi-abonnement van sneller mobiel internet genieten, iets dat voor iPhone 5-bezitters bij T-Mobile al mogelijk was. In eerste instantie wordt het snellere KPN en Hi 4G aangeboden in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven, omdat daar al veel 4G-gebruikers zijn.

‘Geen saffierglas voor kleinere iPhone 6’

iphone 6 foto

Het 4,7 inch-model van de iPhone 6, dat naar verluidt deze herfst verschijnt, zal mogelijk geen scherm met een laagje saffierglas krijgen. Volgens bronnen die betrokken zijn bij de productie van saffierglas gaat de fabricage ervan niet snel genoeg voor de release van de kleinere iPhone 6. Waarschijnlijk krijgt het toestel daarom een scherm met een beschermende laag Gorilla Glass, net als onder andere de iPhone 5S. Ook dit glas is krasbestendig, maar minder sterk dan saffierglas. Het lijkt overigens aannemelijk dat de vingerafdrukscanner van de kleinere iPhone en het lensglaasje voor de camera wel van saffierglas zijn voorzien; daar is immers minder materiaal voor nodig. In totaal zouden er 60 miljoen exemplaren van de kleinere iPhone 6 worden geproduceerd, om zo tekorten bij de release van het toestel te voorkomen. Het 5,5 inch-model van de iPhone 6 verschijnt naar verwachting later. Geruchten gaan dat het toestel door problemen met de accu is uitgesteld naar begin 2015. Lees ook ons overzicht met de verwachte iPhone 6 specificaties.

‘Met Tim Cook aan het roer is er bij Apple weinig veranderd’

tim cook apple

Tim Cook is nu drie jaar CEO van Apple, een functie die hij na de dood van Steve Jobs overnam. The New York Times schreef afgelopen week een profiel over Cook, waaruit blijkt dat werkgevers weinig verandering merken. Velen verwijten Cook dat hij Apple niet zo visionair leidt als Steve Jobs dat deed. In het artikel van The New York Times vraagt een analist zich af: “Waar is het geweldige design en de vernieuwing? Het enige dat Cook steeds doet, is zeggen dat er geweldige producten aankomen.” Jony Ive spreekt dat wat tegen. “Ik denk dat er niet zoveel is veranderd met Tim Cook aan het roer”, zegt hij. De roep om innovatie was er ook al toen Jobs de baas nog was. “Mensen wilden iets nieuws en ondertussen werkten wij aan de iPhone. Het is voor iedereen lastig geduldig te zijn. Dat was het voor Steve en dat is het voor Tim.” De verschillen tussen Steve Jobs en Tim Cook zijn overigens duidelijk. Steve Jobs hield zich bijna maniakaal bezig met de meest minutieuze details van Apple-producten. Tim Cook houdt juist het grote geheel in de gaten en delegeert.

5 dingen die je moet weten over Slingshot

slingshot klein

Met Slingshot kun je foto’s en video’s van 15 seconden naar een vriend, een groep vrienden of al je contacten sturen. Content verdwijnt vanzelf als het bekeken is, al kun je als maker een auto-save optie instellen, zodat je de foto of video zelf nog hebt. Vrienden kun je toevoegen via Facebook of je kunt de contactenlijst van je telefoon gebruiken. Mensen kunnen je ook toevoegen via je gebruikersnaam. Foto’s die je verstuurt kun je voorzien van een tekening of tekst. Meer weten? Lees 5 dingen die je moet weten over Slingshot.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen