Nieuwsoverzicht week 22: alles over de Apple Beats-overname en onze winactie!

Gijs Ettes
31 mei 2014, 12:44
4 min leestijd

Elke zaterdag bundelen we in ons weekoverzicht het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van de afgelopen dagen. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bij gelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond het iPhone nieuws natuurlijk in het teken van de overname van Beats door Apple. Daarnaast kwamen we weer wat meer te weten over de iPhone 6 en het Smart Home-platform waaraan Apple naar verluidt werkt.

Duitse provider ‘verklapt’ releasedatum iPhone 6

iphone 6 releasedatum groot

Nog niemand weet de precieze releasedatum van iPhone 6, maar de Duitse provider Deutsche Telekom meldt dat het toestel 19 september op de markt verschijnt. De provider zou contact opnemen met mensen van wie het abonnement bijna afloopt en hen melden dat de iPhone 6 op 19 september gelanceerd wordt. Op die manier hoopt Deutsche Telekom (waarvan T-Mobile onderdeel is) aflopende contracten te kunnen verlengen en dus klanten over te halen om bij hen te blijven. Het zou overigens niet vreemd zijn als blijkt dat de iPhone 6 inderdaad op die datum uitkomt, want 19 september ligt in lijn met de lancering van iPhones in afgelopen jaren. Ook start iPhone-fabrikant Foxconn mogelijk al in juli met de productie van de 4,7 inch-versie, terwijl de productie van het grotere 5,5 inch-model in augustus zou aanvangen.

6 opvallende uitspraken van Eddy Cue en Jimmy Iovine na de overname van Beats

apple beats groot

De overname van Beats door Apple is officieel. Niet lang na de bekendmaking zaten Apples Eddy Cue en Jimmy Iovine op het podium van Code Conference om over de deal te praten. Ze deden wat opvallende uitspraken over de overeenkomst en over de toekomst. Volgende week vindt Apples WWDC plaats in San Francisco, waar waarschijnlijk nieuwe versies van iOS en OS X worden aangekondigd. Naar verluidt wordt ook nieuwe hardware gepresenteerd. Apple-topman Eddy Cue deed de hype tijdens de conferentie van Re/code alvast opleven met duidelijke statements. Hij begon zijn praatje met Tim Cooks statements dat Apple Beats kocht om drie redenen: talent, koptelefoons en een muziekdienst met abonnement. Samen met Jimmy Iovine deed hij vervolgens deze zes opvallende uitspraken.

‘Apple schakelt Chinese overheid in om iPhone 6 lekken te voorkomen’

iPhone 6 case

Als het aan Apple ligt, komt er op zeer korte termijn een einde aan de reeks ‘lekken’ met betrekking tot de behuizing en cases voor de iPhone 6. Twitteraar Sonny Dickson, die in het verleden informatie lekte over de iPhone 5C en 5S, beweert dat het bedrijf de Chinese overheid heeft gevraagd om lekkers op te sporen. Volgens Dickson zijn er momenteel zo’n 200 Chinese beveiligingsbeambten op zoek naar personen die hoesjes of andere iPhone 6 accessoires verkopen, bijvoorbeeld aan journalisten. Op die manier zou er een einde moeten komen aan de vele foto’s en video’s van iPhone 6 dummy’s die over het web zwerven. Helaas voor Apple is het hek wat betreft iPhone 6 lekken al een behoorlijke tijd van de dam.

Apple smart home minder indrukwekkend dan gedacht

apple smart home klein

De Financial Times berichtte begin deze week dat Apple van plan is onze huizen ‘slim’ te maken. Met een speciaal softwareplatform zou je apparaten vanaf een centrale plaats (bijvoorbeeld je iPhone of iPad) kunnen bedienen. Na het bericht uit de Financial Times kwam de geruchtenmolen meteen op gang. Apple zou ‘the internet of things’ gaan omarmen, waarbij alle apparaten in huis op het internet zijn aangesloten. Apple verkoopt al producten als de Philips Hue lampen en Nest thermostaten die via iPhone zijn te bedienen. Allemaal hebben ze een verschillende app, daarom zou een centrale app een uitkomst zijn. Daarnaast zou Apple gaan concurreren met Samsung en Google op het gebied van Smart Homes, wat altijd interessant nieuws is. Een nieuw bericht van Gigaom spreekt dat echter helemaal tegen. Volgens bronnen van de website gaat Apple niet zo ver als iedereen hoopt. Het komt erop neer dat het bedrijf slechts het logo ‘Made for iPhone’ op dozen van apparaten plakt, die werken met iPhones. Dat deed Apple overigens al langer, maar die aanpak wordt uitgebreid.

Diverse iPhones gehackt: 6 tips om je toestel te beveiligen

iphone beveiligen iphone nieuws

Verschillende iPhone-bezitters uit Australië meldden afgelopen week dat hun Apple-apparaat is gehackt. Zij kunnen hun telefoon niet meer ontgrendelen, waardoor ze nu met een onbruikbaar apparaat zitten. Bij inloggen krijgen ze een berichtje via Find My iPhone of Find My Mac van de hackers en worden ze doorgestuurd naar een pagina waar ze 100 dollar moeten betalen om weer toegang te krijgen. Sommige gebruikers die hun account goed hadden beveiligd, kunnen alsnog inloggen, anderen hebben meer pech en moeten een ondersteuningspagina of Apple zelf inschakelen. iPhones zijn dus toch gevoelig voor hacks, maar met deze 6 iPhone beveiligingstips maak je het inbrekers een stuk lastiger.

WIN: Mophie Space Pack voor de iPhone 5(S)!

mophie

Onlangs namen we de Space Pack, de nieuwe iPhone-case van Mophie, uitgebreid onder de loep in onze review. Als trouwe iPhoned-lezer kun je deze case, die is voorzien van een ingebouwde accu en 16GB aan opslaggeheugen, nu ook winnen. Meedoen? Schrijf je dan vóór 6 juni (14.00 uur) aanstaande in voor de iPhoned nieuwsbrief en je maakt direct kans!

>> Schrijf je in en WIN! <<

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen