Nieuwsoverzicht week 21: iPhone 6 opgemeten, alles over Secret en WWDC 2014

Gijs Ettes
24 mei 2014, 13:27
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 21: iPhone 6 opgemeten, alles over Secret en WWDC 2014

Elke zaterdag bundelen we in ons weekoverzicht het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van de afgelopen dagen. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bij gelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Wordt dit de iPhone 6? Volgens lek-meester Sonny Dickson wel

mockup iphone-nieuws

Als iemand vaak foto’s publiceert van nieuwe Apple-apparaten die op uiteindelijke versies lijken, dan is het Sonny Dickson wel. Hij maakte een eigen iPhone 6 mockup en publiceerde 51 foto’s van het vermeende toestel op zijn website. De afgelopen tijd regent het iPhone 6 dummy’s. De meest obscure websites denken te weten waar Apple mee op de proppen komt. Zo’n mockup iPhone 6 wordt echter weer interessant als één van de grootste lek-meesters Sonny Dickson hem presenteert. Hij doet dat met maar liefst 51 kwalitatief hoogwaardige foto’s op zijn website. Waarom we juist enthousiast moeten worden als hij foto’s publiceert? Omdat de jonge Australiër het vaak bij het rechte eind heeft. Zo kondigde hij de iPhone 5C, de champagnegouden iPhone 5S en de behuizingen van de iPad Air en iPad Mini 2 al aan voordat Apple daartoe de kans kreeg.

Lees ook:

De nieuwe Flappy Bird dwingt je pauze te nemen

nieuwe flappy bird iphone nieuws

Flappy Bird komt in augustus terug in de App Store. Maker Dong Nguyen heeft wel een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo krijgt het spel een afkoelsysteem, waardoor spelers gedwongen moeten pauzeren voordat ze verder kunnen spelen. Wired-schrijver David Kushner sprak Dong Nguyen via e-mail en publiceerde het interview op Twitter. Nguyen beantwoordde een aantal vragen waar fans op zaten te wachten. Vorige week kondigde de maker dat Flappy Bird terug zou keren in de app stores. Nguyen zegt dat het hem pijn doet om te zien dat er zoveel Flappy Bird klonen zijn waarvan mensen denken dat hij ze heeft gemaakt. “Daarom breng ik graag de echte Flappy Bird terug. Momenteel staat er geen enkele Flappy Bird van mijn hand in welke app store dan ook.”

Facebook krijgt een soort Shazam-functie die muziek en series herkent

facebook shazam groot

Als je geen zin hebt om steeds in te typen waar je naar luistert, kun je in het vervolg je geluk op met Facebook. Met een nieuwe update luistert Facebook als een soort Shazam naar wat je luistert en kan het sociale netwerk je status automatisch klaarzetten. Facebook is druk bezig met het testen van nieuwe functies in de app. Begonnen ze laatst met de uitrol van een kaartsysteem, nu wordt in Amerika een ‘Facebook Shazam’-achtige functie uitgerold die audio herkent. Je kunt ervoor kiezen dat Facebook luistert welke muziek of serie je afspeelt. Bij het aanmaken van een nieuwe statusupdate herkent het sociale netwerk dan vanzelf wat je kijkt of luistert. Je hoeft dat dan niet meer zelf in te typen. “Dat betekent dat als je wil delen dat je naar je favoriete Beyoncé nummer luistert of naar de eerste aflevering Game of Thrones van het seizoen kijkt, je dat snel en gemakkelijk kan doen, zonder typen”, aldus Aryeh Selekman, product manager van Facebook.

Lees ook:

Geheimen-app Secret nu ook in Nederland: dit moet je weten

secret ios app

De populaire geheimen-app Secret is sinds kort ook te downloaden voor Nederlandse en Belgische iPhone-gebruikers. De app is een sociaal netwerk waar gebruikers anoniem geheimen kunnen delen en de optie hebben om te reageren op berichten van anderen. Het is mogelijk om alleen een tekst te delen, maar desgewenst kun je ook een afbeelding bijvoegen. Geheimen van anderen kun je een hartje geven en hoe meer waardering, des te groter de kans dat jouw anonieme bericht de wereld verovert. Meer weten? Check ons uitlegartikel met 4 zaken die je moet weten over Secret.

WWDC 2014: onze verwachtingen van het Apple-event

wwdc 2014

Over iets minder dan twee weken, om precies te zijn van 2 tot en met 6 juni, vindt de WWDC plaats in San Francisco. Waar de 2013-editie van deze ontwikkelaarsconferentie vooral in het teken stond van iOS 7 en het redesign van Apples mobiele besturingssysteem, ligt de focus tijdens WWDC 2014 waarschijnlijk op andere zaken. Lees onze verwachtingen van het evenement!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu