Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 20: de laatste geruchten over de iPhone 6 en iOS 8

Gijs Ettes
17 mei 2014, 12:08
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 20: de laatste geruchten over de iPhone 6 en iOS 8

Elke zaterdag bundelen we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond het iPhone nieuws voornamelijk in het teken van geruchten omtrent de iPhone 6 en iOS 8. Naar verwachting worden zowel het toestel als de nieuwe iOS-versie aankomende herfst onthuld.

‘De iPhone 6 wordt de eerste waterdichte telefoon van Apple’

iphone waterdicht groot

De meest hardnekkige geruchten rondom de iPhone 6 geven aan dat het toestel groter en dunner wordt. Nieuwe bronnen zouden nu echter beweren dat Apple de iPhone 6 ook waterdicht wil maken. Daarmee zou de opvolger van de iPhone 5S zich kunnen meten met de vlaggenschepen van de concurrenten. Zo kunnen de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z2 al tegen een plas water. Het zijn slechts geruchten en het is lastig voor te stellen hoe Apple een waterdichte iPhone 6 zou willen maken. Het gebruik van extra klepjes voor de aansluitingen lijkt design-wise in ieder geval uit den boze. Ook is het maar de vraag of de vingerafdrukscanner onder water nog zou werken. Mocht het bedrijf uit Cupertino beide elementen (Touch ID en waterdichtheid) kunnen implementeren, dan heeft het toestel zeker genoeg in huis om het op te nemen tegen de concurrentie.

Lees ook:

Is multitasking in iOS 8 de redding voor de iPad?

ipad mini accessoires

Het gaat niet goed met de verkoopcijfers van de iPad, zo bleek uit recente Apple kwartaalcijfers. Analisten hadden verwacht dat er 19,7 miljoen iPads over de toonbank zouden gaan, maar het bleef bij 16,35 miljoen. Mogelijk komt daar binnenkort verandering, aangezien iPad multitasking vanaf iOS 8 waarschijnlijk gemakkelijker wordt. Een splitscreenmodus waardoor je meerdere apps tegelijkertijd kan draaien lijkt aanstaande, na een vermelding ervan in het designboek voor iOS. Volgens Apple-topman Tim Cook voldoen de iPad-verkopen van de laatste tijd niet aan de verwachtingen. Toch is Apple van mening dat de tabletmarkt de pc-markt de komende jaren zal overtreffen. Belangrijk is dan wel dat de iPad meer mogelijkheden krijgt voor productiviteit en multitasking.

‘Apple komt met in-ear oordoppen voor hd-geluid’

apple in-ear oordoppen iphone nieuws

Nieuwe geruchten melden dat iOS 8 ondersteuning krijgt om geluid in high definition af te spelen. Daarbij zou Apple nieuwe in-ear oordopjes introduceren en een Lightning-aansluiting. De premium in-ear oordoppen die Apple momenteel verkoopt zijn aan vervanging toe. De laatste update van de accessoire was in 2008, je kunt ze kopen voor 79 euro per stuk. MacRumors meldt, op basis van Japanse website Mac Otakara, dat Apple bij introductie van iOS 8 een nieuwe versie van de oordopjes zal invoeren. Deze nieuwe oordopjes zijn eveneens in-ear, maar moeten betere geluidskwaliteit bieden. Apple is mogelijk bezig om tegelijk met de invoering van iOS 8 ook geluid in hd-kwaliteit te introduceren via iTunes. Dat nieuws ligt helemaal in het verlengde van het gerucht dat Apple muziekbestanden via iTunes gaat aanbieden in 24 bit audiokwaliteit. Dat is veel betere kwaliteit dan Apple momenteel aanbiedt in iTunes. Apple zou de vooruitgang op het gebied van audiokwaliteit begin volgende maand aankondigen op de Worldwide Developers Conference (WWDC).

Krijgt toekomstig iPhone een flexibel scherm dat over de zijkanten loopt?

iphone zijkant scherm

Apple heeft een patentaanvraag gedaan voor een nieuw display dat tot over de randen van toekomstige iPhones kan lopen. Fysieke knoppen voor onder meer volume of schermvergrendeling zouden dankzij zo’n flexibel iPhone scherm vervangen kunnen worden door virtuele knoppen. Het document dat Apple heeft ingediend verlengt het touchscreen van de iPhone tot over de randen. Dat brengt naast het vervangen van knoppen andere mogelijkheden met zich mee. Zo kan Apple informatie op de zijkant van het toestel kwijt, zodat ruimte op het hoofdscherm vrij blijft. Wat dacht je bijvoorbeeld van notificaties die nu nog in beeld springen als jij net een filmpje zit te bekijken. Die zouden op de zijkant kunnen oplichten. Wellicht is de zijkant ook een goede locatie voor de ‘slide-to-unlock’ functie of zou je er app icoontjes kwijt kunnen. Andere opties zijn een muziek-interface de mogelijkheid om sms’jes te lezen.

Deze Kickstarter-spuitbus maakt je iPhone waterdicht

iphone 6 waterdicht klein

Het is een kleine trend op smartphonegebied: waterdichte toestellen. De iPhone 5S is dat echter niet en naar verwachting zal de iPhone 6 dat ook niet zijn. Wat doe dan als je telefoon in het water valt? Even inspuiten met Impervious misschien? Het project staat nu op Kickstarter met de belofte je iPhone waterdicht te maken. Er zijn nogal wat mensen die hun iPhone mollen door het toestel bijvoorbeeld in het toilet te laten vallen. Een oplossing om je iPhone waterdicht te maken is dan ook welkom. Het project Impervious zegt een gemakkelijke doe-het-zelf oplossing te bieden. Met een soort spray kun je het toestel voorzien van een extra (doorzichtig) laagje dat beschermt tegen water én krassen. Als we de video mogen geloven werkt het inderdaad. Het is heel simpel: je sprayt alle kanten van je telefoon in en je iPhone is waterdicht en krasbestendig. In het filmpje wordt het toestel functionerend uit een wc gevist en overleeft de iPhone meerdere stralen water.

Check ook ons overzicht met de 4 beste offline navigatie apps voor je iPhone!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu