Nieuwsoverzicht week 19: alles over de iPhone 6 en tweedehands iPhones

Gijs Ettes
10 mei 2014, 12:00
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 19: alles over de iPhone 6 en tweedehands iPhones

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het overzicht met iPhone nieuws en de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van Apple.

‘De iPhone 6 en nieuwe iPads krijgen vingerafdrukscanner’

touch id iphone nieuwsHet zal voor niemand een verrassing zijn, maar waarschijnlijk komt er na het succes van de iPhone 5S ook een iPhone 6 vingerafdrukscanner. Ook de nieuwe iPad Mini 3 en iPad Air 2 worden van zo’n scanner voorzien. De Chinese website cecb2b.com zou berichten hebben opgevangen dat Apple-leverancier TSMC de eerste lading Touch ID vingerafdruksensoren aan het maken is. Deze moeten worden gebruikt in de nieuwe iPhone en iPads. Vorig jaar tekende het bedrijf een contract om een aantal chips voor Apple te ontwikkelen. De deal was nodig voor Apple om minder afhankelijk te zijn van nota bene Samsung, waarvan het bedrijf uit Cupertino chips gebruikte in haar producten. Door een reeks rechtszaken over patenten is de relatie tussen beide partijen slechter geworden.

Wat betreft de iPhone 6 onthulling was er deze week ook nieuws te melden: mogelijk wordt het aankomende Apple-toestel in augustus gepresenteerd, waarna het enkele weken later in de winkels ligt. Dat lijkt ons erg aannemelijk gezien de releases van eerdere iPhones, die steeds in de herfst verschenen.

Oeps: elke vreemde heeft toegang tot je contacten via Siri

siri grootIs je iPhone onbruikbaar voor mensen die de code niet weten of de verkeerde vingerafdruk invoeren? Niet helemaal. Siri blijkt haar mond voorbij te praten en geeft mensen toegang tot je contactenlijst. De Egyptische neurochirurg/hacker Sherif Hashim ontdekte het lek, dat werkt op elke iPhone die iOS 7.1.1 draait en Siri heeft ingeschakeld vanuit het Lock Screen. Dat is de standaardinstelling. Vanuit het Lock Screen houd je de homeknop ingedrukt totdat Siri opduikt. Je geeft haar simpelweg een commando als ‘call’, ‘text’ of ‘e-mail’. Wanneer Siri je vraagt wie je zou willen bellen, sms’en of mailen, kun je in het vorige spraakvenster je commando aanpassen. Wanneer je contacten altijd met alleen hun voorletter of de eerste letter van hun achternaam opslaat, is het gemakkelijk. Je hoeft dan maar één letter achter de naam te typen, zodat er bijvoorbeeld staat ‘call j’. Siri vraagt vervolgens welke ‘j’ ze voor je moet bellen en geeft eveneens een ‘other’ optie. Tik daarop en je opent de gehele contactenlijst van je iPhone.

‘Apple werkt aan groot gezondheidsplatform’

healthbookEén van de grootste speerpunten van Apple is gezondheid. Dat blijkt wel uit een gesprek dat Reuters had met een topman uit de medische sector. Volgens hem werkt Apple aan een groot gezondheidsplatform met software en hardware. Dat Apple gezondheid belangrijk vindt, was bekend. De geruchten gaan al tijden dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan Healthbook voor iOS 8, de iWatch en oordopjes waarmee je hartslag gemeten kan worden. Allemaal zouden ze bijdragen aan een betere gezondheid en quantified self. De topman, die laatst met een Apple-bestuurder sprak en anoniem wil blijven, vertelt aan Reuters dat Apple plannen heeft om een compleet fitness- en gezondheidsplatform op te zetten, gebaseerd op de App Store. Hier moeten onder meer apps worden aangeboden, maar ook hardware. Andere partijen kunnen op die manier accessoires maken die gezondheidsmetingen kunnen doen.

Round-up: alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 6

iphone 6 mockup grootNet zoals bij eerdere iPhones gonst het in aanloop naar de iPhone 6 release ook al maanden van de geruchten. Officieel is er nog niets bekend over het aankomende Apple-toestel en ook over de definitieve naam bestaan nog twijfels. In onze iPhone 6 round-up zetten we de belangrijkste geruchten van de afgelopen tijd op een rijtje en staan we stil bij alles wat we tot nu toe weten over de veelbesproken smartphone.

5 tips voor het kopen van een tweedehands iPhone

iphone nieuws Je kunt een iPhone los kopen via de Apple Store of diverse webshops, maar er zijn veel meer partijen en particulieren die de iPhone tweedehands aanbieden, bijvoorbeeld op online veilingsites als Marktplaats en eBay. Koop je een gebruikt Apple-toestel dan kun je – afhankelijk van het model en de staat ervan – vaak enkele tientjes besparen. Maar waar moet je op letten als je een gebruikte smartphone aanschaft? Wij zetten een aantal belangrijke tips op een rijtje om een iPhone tweedehands te kopen.

Check ook ons overzicht met de 4 beste iPhone game accessoires!

Categorie: Apple
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's