De nieuwste update voor iPhones: iOS 17.5 (iPhone-nieuws #20)

Piet-Jan Lentjes
18 mei 2024, 15:52
3 min leestijd
De nieuwste update voor iPhones: iOS 17.5 (iPhone-nieuws #20)

Deze week is iOS 17.5 verschenen en WhatsApp heeft een nieuw uiterlijk. Dit was het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van deze week!

Lees verder na de advertentie.

iOS 17.5 is uit: dit is er nieuw (en zo haal je de update binnen)

iOS 17.5 bèta 3

Met iOS 17.5 komen er nieuwe functies jouw kant op. Een daarvan komt je goed van pas wanneer je iPhone gerepareerd moet worden. Deze nieuwe functie heet ‘Repair State’. Als je normaal je iPhone moet opsturen naar Apple om hem te laten repareren, moet je eerst een aantal zaken uitzetten. Dat hoeft hiermee niet meer!

En deze nieuwe functies krijg je ook erbij!

Update WhatsApp komt met nieuw uiterlijk: dit gaat er veranderen

whatsapp update uiterlijk

WhatsApp heeft een update! En deze keer gaat het uiterlijk veranderen. Het eerste dat je misschien opvalt is de groene knop (met de plus) rechtsboven in het Chats-overzicht.

Daarnaast is ook het sturen van foto’s of je locatie anders. Volgens WhatsApp maakt deze nieuwe manier het sturen van foto’s en video’s een stuk makkelijker.

Dit heeft WhatsApp nog meer aangepast

Concept: Apple Watch X krijgt het verbeterde ontwerp van de Ultra

apple watch x concept

Apple viert dit jaar een jubileum, want de Apple Watch bestaat tien jaar. In 2014 kondigde Apple de eerste generatie van de smartwatch aan. Volgens geruchten krijgt de Apple Watch dit jaar de grootste update ooit om het jubileum te vieren. Zo kunnen we nieuwe gezondheidsfuncties verwachten en krijgt de Apple Watch X een nieuw ontwerp.

Dit Apple Watch-concept is prachtig!

iPad Pro 2024 heeft problemen, maar Apple werkt aan de oplossing

ipad pro 2024_4

De iPad Pro 2024 heeft nu al problemen, want de dunste iPad werk niet helemaal goed met HDR-content. Sommige blauwtinten zorgen namelijk voor issues. De kleur lijkt dan haast helemaal wit te zijn op het scherm. Je ziet dit als een soort artefacten, die je ook wel eens bij videocompressie tegenkomt.

En zo ziet dat probleem er uit

NLZIET wordt duurder (en krijgt een goedkoper abonnement)

nlziet duurder

NLZIET voert een (kleine) prijsverhoging door op hun bestaande abonnementen. Zo betaal je voor NLZIET Premium geen 8,95 euro meer, maar moet je per maand 9,95 euro neerleggen. Vind je dat toch nét wat teveel? Dan is er sinds kort ook een goedkoper abonnement genaamd ‘NLZIET Basis’. Er kleeft echter wel een nadeel aan dit abonnement.

Dit moet je weten over NLZIET Basis

Apple onthult: dit is de betekenis van ‘Air’ in de iPad Air

betekenis 'Air'

In 2013 introduceerde Apple de eerste iPad Air. De tablet heeft sindsdien altijd in een of andere vorm bestaan, maar de oorspronkelijke betekenis van ‘Air’ (het dunste en lichtste model) is niet echt behouden gebleven.

En dit betekent het nu!

Weg ermee: Apple moet dit iPhone-probleem écht eens oplossen

droptest iPhone 15 Pro

Ik ben al een decennium heel tevreden met mijn iPhone en heb in al die jaren ook verschillende iPhones gehad. Maar één probleem stoort me steeds meer. En soms krijg ik het idee dat het probleem de laatste jaren alleen maar erger wordt.

Apple, los dit probleem eens op

iPad Air 2022 vs iPad Air 2024: dit zijn de verschillen

iPad Air 2024 2022

De iPad Air 2022 heeft een scherm van 10,9 inch, de iPad Air 2024 is er in 11 en in 13 inch. De iPads hebben best veel overeenkomsten, maar er zijn uiteraard ook wat verschillen te vinden in de nieuwe modellen. We zetten ze voor je op een rij.

Dit is er nieuw bij de iPad Air 2024

Meer iPhone-nieuws

Bronnen afbeeldingen: 9to5mad, Wordsmattr, apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2024
Apple iPad Air 2024

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu