iOS 18: al je apps zien er straks anders uit (iPhone-nieuws #18)

Maurice Snijders
4 mei 2024, 14:00
3 min leestijd
iOS 18: al je apps zien er straks anders uit  (iPhone-nieuws #18)

Over ongeveer een maand wordt iOS 18 gepresenteerd, een enorme update met vernieuwingen voor bijna alle Apple-apps. Dit en meer was het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van deze week!

Lees verder na de advertentie.

iOS 18 wordt een supergrote update: geen app blijft hetzelfde

ios 18 gote update

Apple brengt dit jaar iOS 18 uit en dat wordt de grootste update voor de iPhone in jaren. Met de komst van iOS 18 maakt Apple onder meer een enorme inhaalslag op het gebied van kunstmatige intelligentie, waardoor we veel nieuwe AI-functies zullen zien in verschillende apps.

Dit is wat we al weten

Foto’s iPhone 16-serie gelekt (en zo zien ze eruit)

iPhone 16-serie gelekt

De nieuwe iPhone 16 wordt in september pas onthuld, maar er zijn nu al foto’s gelekt van de volledige serie. Het bericht komt van Sonny Dickson op X (voormalig Twitter). Hij deelt vaker geruchten over de iPhone. Zo heeft hij onlangs ook hoesjes en iPhone 16-mallen laten zien.

Bekijk hier de gelekte foto’s

Dit is een ‘AirTag’ die wél goed in je portemonnee past

iPhone-nieuws

Een AirTag is vanwege de vorm niet echt geschikt voor je portemonnee en al helemaal niet voor je pasjeshouder. Toch zou het helemaal niet gek zijn om ze toe te kunnen voegen aan de Zoek mijn-functie van Apple. Daar hebben we een oplossing voor gevonden!

Deze ‘AirTag’ past wél in je portemonnee

Dit automerk weigert om CarPlay 2.0 te ondersteunen

carplay-2.0

Apple CarPlay 2.0 krijgt waarschijnlijk heel veel nieuwe functies. Hoewel vrijwel iedereen dat heel erg tof zal vinden, is er een populair automerk dat vooralsnog weigert om CarPlay 2.0 te ondersteunen. En dan is het ook nog eens een partner van Apple.

Het gaat om dit automerk

Apple Kaarten heeft eindelijk fietsroutes in Nederland: zo werkt het

kaarten fietsroutes nederland

Pak je vaak de fiets? Dan hebben we goed nieuws, want Apple heeft eindelijk fietsroutes toegevoegd aan Kaarten in Nederland! Wij vertellen je hoe je de nieuwe feature van Kaarten gebruikt.

Zoveel kost het je per maand

Gaat de wekker van je iPhone niet af? Dan ben je niet de enige

ios 17 standby uitleg

Ben je afgelopen week een keer te laat wakker geworden? En heb je je dus verslapen? Dan bestaat de kans dat je problemen hebt met de wekker van je iPhone. Veel gebruikers klagen op sociale media over het geluid van de wekker op hun iPhone.

Gaat jouw wekker ook niet af?

Deze functies komen naar de iPad Pro 2024 en Apple Pencil 3

ipad pencil

Apple kondigt tijdens het ‘Let Loose’-evenement op 7 mei niet alleen een iPad Pro met een nieuwe chip aan, maar ook een Apple Pencil met een nieuwe functie. Benieuwd naar de nieuwe functies van de apparaten? Wij zetten ze voor je onder elkaar!

Het gaat om deze chip en functie

WhatsApp krijgt nieuwe functies (maar die wil je helemaal niet)

iphone nieuws

WhatsApp is ontzettend populair. Logisch, want het sturen van een bericht of foto naar je vrienden of familie gaat nog steeds het gemakkelijkst met WhatsApp. Maar WhatsApp voegt steeds meer onnodige functies toe, waardoor het steeds meer een soort ‘social media’-gedrocht wordt.

Dit zijn de functies

Meer iPhone-nieuws

Bronnen afbeeldingen: macrumors, Sonny Dickson, eufy, Apple, ars technica, unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu