Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iPhone krijgt nieuw scherm (en dat maakt hem nóg beter)

Piet-Jan Lentjes
11 mei 2023, 11:01
2 min leestijd
iPhone krijgt nieuw scherm (en dat maakt hem nóg beter)

Volgens verschillende geruchten gaat de iPhone in de toekomst een micro-led-scherm krijgen. Maar wat zijn de voordelen van dit nieuwe scherm voor je iPhone?

Lees verder na de advertentie.

iPhone krijgt nieuw scherm

Volgens de Digitimes gaat Apple de iPhone in de toekomst voorzien van een micro-led-scherm. Dit nieuwe scherm heeft een aantal voordelen die de iPhone nog beter maakt. Zo vraagt dit nieuwe scherm minder van je iPhone-batterij en heeft het display ook nog eens een beter contrast.

iPhone camera

Volgens het bericht is echter de Apple Watch Ultra als eerste aan de beurt voor een upgrade naar micro-led. Daarna volgt de iPhone en de iPad. Dat betekent dat je nog wel even moet wachten op de nieuwe schermen. Volgens de geruchten krijgt de Apple Watch Ultra pas eind 2024 / begin 2025 een micro-led. De komende iPhone 15 zal daarom wederom een oled-display krijgen.

Apple Watch Ultra

Ondertussen is Apple nog steeds bezig met de overstap naar oled-schermen. Het eerste Apple-apparaat met een oled-scherm was de originele Apple Watch, gevolgd door de iPhone X. Volgens geruchten komt dan volgend jaar de eerste iPad en Mac met een oled-scherm. De overstap naar micro-led-schermen zal in de toekomst waarschijnlijk een soortgelijk traject volgen.

Micro-led in het kort

Micro-led laat zich het best omschrijven als de betere versie van oled, met één belangrijk verschil: de manier waarop het gemaakt wordt. Het risico op inbrandende schermen heb je echter niet bij micro-led. Deze schermtechniek wordt namelijk gemaakt met behulp van niet-natuurlijke materialen.

Duurzaamheid is daarom een groot voordeel van micro-led. Ook blinkt het schermtype uit in zuinigheid. Micro-led gaat zuiniger om met energie dan oled en drukt daardoor minder lang op de accuduur van je telefoon, horloge of laptop.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu