De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple: ‘Banken toegang geven tot de NFC-chip van iPhones is onveilig’

Lars Paijmans
10 augustus 2016, 17:11
1 min leestijd
Apple: ‘Banken toegang geven tot de NFC-chip van iPhones is onveilig’

Apple wil geen andere banken of bedrijven toegang geven tot de NFC-chip van de iPhone die gebruikt wordt om contactloos te betalen. De reden? Het zou de veiligheid van de iPhone in het geding brengen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone NFC-chip blijft exclusief voor Apple

Deze uitspraak deed Apple als reactie op verschillende banken in Australië, die dolgraag toegang willen tot de NFC-chip in de iPhone. Dit zou banken namelijk de mogelijkheid geven om eigen contactloos-betalen apps te ontwikkelen.

“Simpele toegang verlenen tot de NFC-chip door bankieren-apps zal het hoge beveiligingsniveau van Apples apparaten verkleinen”, aldus Apple in een verklaring. Apple doelt hiermee op de hoge standaard die het bedrijf heeft als het op de veiligheid van mobiele betalingen aankomt.

iPhone NFC-chip

Daarnaast maakt het bedrijf uit Cupertino zich hard om de mogelijke samenwerking van de drie grootste Australische banken tegen Apple tegen te gaan. Deze banken zouden samen willen werken om samen tegen Apple te onderhalen over toegang tot de iPhone NFC-chip.

Lastig onderhandelen voor Apple

“Jammer genoeg zien de banken Apple Pay als een concurrerende dreiging. Deze banken willen de volledige controle over hun klanten houden, en dit is de zoveelste manier waarop ze dit willen doen”, aldus Apple.

Stroeve onderhandelingen als deze staan Apple Pay in de weg om in meerdere landen beschikbaar te komen. Zo kun je nu al betalen met de dienst van Apple in Amerika, Engeland, Zwitserland en Canada, maar moeten Nederlanders en talloze andere landen er nog op wachten. Later dit jaar komt Apple Pay bovendien naar het web, om mobiele betalingen op je MacBook en iMac te versimpelen.

Lees het laatste nieuws over Apple Pay

Bron: The Register
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu