iPhone nano zonder opslagcapaciteit? Nee.
Redactie

De Wall Street Journal heeft uit een bron gehoord dat de iPhone nano zonder flashgegeugen geleverd zal worden. Eerder dit weekend kwam de WSJ al met het gerucht dat er een iPhone nano komt die de helft kleiner en de helft goedkoper zal zijn. Nu komt de financiële krant dus met dit gerucht. Het toestel moet al zijn content dan via een server halen.

MobileMe

Ook voorspelde de Wall Street Journal dat MobileMe een grote update zou ondergaan en dan gratis zal worden inclusief een cloud-based iTunes. De iPhone nano haalt de content dan vanaf jouw computer, indien deze aan staat. Desbetreffende bron weet ook te vertellen dat Apple jouw content ook kan opslaan op een server, maar dat je hier voor moet betalen.

Niet mogelijk

Het is niet mogelijk om een iPhone uit te brengen zonder opslagcapaciteit. Ten eerste moet het ergens zijn firmware kwijt. Om dit bij het opstarten op te vragen van de server kan een paar minuten duren (helemaal als je buiten bent met een slechte verbinding). Ook zal applicaties installeren vanaf het toestel lastig worden. De applicatie kan dan niet lokaal opgeslagen worden en na een reboot moet je hem opnieuw installeren.

Voor Apple dus een grote stap, maar als ze dit werkelijk kunnen realiseren zetten ze grote stappen in de revolutie van de technologie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.