‘Apple gaat eigen modems ontwikkelen voor toekomstige iPhones’

Het lijkt erop dat Apple definitief zijn eigen modems voor in iPhones gaat ontwikkelen. Hierdoor zou de iPhone-fabrikant leveranciers als Qualcomm en Intel van zich af kunnen schudden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple start ontwikkeling eigen iPhone-modems

Het is al lang geen geheim meer dat Apple druk bezig is om uiteindelijk niet meer afhankelijk te zijn van leveranciers, voor onderdelen voor onder meer de iPhone, iPad en Mac. Het bedrijf uit Cupertino lijkt hier opnieuw een belangrijke stap in te hebben gezet.

Johny Srouji, hoofd chips van Apple, leidt volgens persbureau Reuters een nieuw project waarin de modem-makers van het bedrijf aan de slag gaan op de hardware-afdeling van Apple. Hier wordt alles gemaakt wat Apple zelf produceert, zoals de A-serie chips.

Phone-XR-teardown-2

Ook over de ontwikkeling daarvan heeft Srouji de leiding. De topman heeft er nu dus een project bij gekregen. Modems zijn als het ware chips die ervoor zorgen dat jouw iPhone bereik, internet- en bluetooth-connectiviteit heeft.

De verhuizing van het team dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van modems naar de eigen hardware-divisie, zegt volgens twee bronnen van Reuters veel. Het wijst erop dat Apple dit belangrijke onderdeel van iPhones nu eindelijk zelf gaat produceren.

Eerder werkte het modem-team namelijk onder leiding van Rubén Caballero, die verantwoordelijk was voor het integreren van onderdelen afkomstig van vaste leveranciers in het productieproces. Hij staat veel lager in de rangorde bij Apple dan Srouji. Dat hij nu de leiding heeft over de ontwikkelaars, maakt duidelijk dat Apple serieus werkt aan eigen productie.

Productie volledig autonoom

Voorheen was Apple volledig afhankelijk van Intel en Qualcomm voor deze modems, wat Apple veel gedoe bezorgde. Door verschillende conflicten heeft Apple moeten breken met Qualcomm, waarna er alleen nog Intel-chips in iPhones zouden komen. De chips van Intel zouden echter minder krachtig zijn, en dus geen ideale oplossing.

De timing van dit nieuws is dus niet onlogisch, gezien het bijna noodzaak was voor Apple om op een andere manier aan iPhone-modems te komen. Het is overigens niet het enige onderdeel dat Apple hoopt straks volledig zelf te kunnen produceren. Onlangs heeft het bedrijf uit Cupertino een Samsung-topman aangesteld als nieuw hoofd batterij-ontwikkeling.

Daarnaast gaat er al langer een gerucht rond dat Apple zou experimenteren met het maken van eigen micro-led-schermen. Zowel voor accu’s als schermen is Apple momenteel namelijk nog afhankelijk van Samsung.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.