De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 7S krijgt 5 inch-scherm en verticale camera’s’

Rutger Otto
27 december 2016, 9:08
2 min leestijd
‘iPhone 7S krijgt 5 inch-scherm en verticale camera’s’

Apple zou volgend jaar een 5-inch iPhone met verticaal camerasysteem introduceren. Het toestel komt naast de iPhones met 4,7-inch en 5,5-inch displays op te markt.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone met verticale camera

Dat schrijft althans de Japanse website Macotakara. De 5-inch telefoon zou eind 2017 verschijnen, stelt een Taiwanese producent die anoniem wenst te blijven. Het gerucht gaat dat dit model dezelfde specificaties krijgt als de 4,7-inch en 5,5-inch iPhones van volgend jaar.

De nieuwe telefoon van Apple zou echter wel een verbeterd camerasysteem krijgen. Met twee lenzen die niet naast, maar onder elkaar zitten. Daarmee krijgt de iPhone 7 Plus-camera dus een update. In dat toestel is de camera horizontaal geplaatst.

Tussenmodel

Hoe het 5-inch model moet gaan heten, is onduidelijk. Naar verwachting noemt Apple de nieuwe versies van de huidige telefoons iPhone 7S en iPhone 7S Plus. De iPhone met 5-inch scherm zou niet als toptoestel in de markt gezet worden, maar als uitbreiding van de line-up. Als tussenmodel voor mensen die 4,7-inch te klein vinden en 5,5-inch te groot.

De geruchten over de iPhone van 2017 duiken inmiddels wel op, maar spreken elkaar tegen. Zo blijft het onduidelijk wat Apple van plan is. In oktober van dit jaar berichtte Nikkei echter al wel over een 5-inch iPhone. Toen werd ook geschreven dat de iPhone een volledig glazen design zouden krijgen, zowel aan de voor- als achterkant. Andere berichten spreken echter van een 5,8-inch iPhone.

iPhone 8 met OLED

Een week geleden kwam er een gerucht naar buiten over de komst van drie iPhones in 2017. In dat verhaal werd gezegd dat het derde toestel het nieuwe high-end toestel zou worden. Deze zou als enige een nieuw ontwerp krijgen waarbij het scherm tot in de schermranden doorloopt. Dat display zou OLED zijn. Deze iPhone zou als enige de naam ‘iPhone 8‘ dragen, naast de iPhone 7S en 7S Plus.

Kortom, er is nog genoeg onduidelijk over de nieuwe telefoon van Apple. De geruchtenmolen is in elk geval begonnen met draaien, maar we weten nog niet zeker wat er uiteindelijk wel en niet klopt. Apple presenteert de iPhone waarschijnlijk pas in september 2017.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen