Sharp-ceo hint naar OLED-scherm in volgende iPhone

Rutger Otto
30 oktober 2016, 10:22
2 min leestijd
Sharp-ceo hint naar OLED-scherm in volgende iPhone

Geruchten over een oled-scherm in de iPhone gaan al jaren. De laatste die hint naar zo’n display is de ceo van Sharp – het bedrijf dat zulke schermen produceert.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone met OLED in 2017’

De iPhone die in 2017 verschijnt, zou een OLED-scherm krijgen. Eén van de recentste geruchten daarover is van een maand geleden, toen Bloomberg schreef dat Apple in zee gaat met Sharp om OLED-makers voor zich te winnen. Het Japanse bedrijf investeert 570 miljoen dollar om OLED-panelen te gaan maken, waarmee Sharp in juni 2018 helemaal klaar is voor grootschalige productie. Apple zou een belangrijke klant worden.

De nieuwe ceo van Sharp, Tai Jeng-wu, heeft dit weekend nog eens olie op het vuur gegooid wat betreft deze geruchten. Hij werd dit weekend gehonoreerd met een doctorstitel aan de Tatung University. In zijn toespraak kwam Apple aan bod. “De iPhone is beter en beter geworden en nu is het tijd om over te stappen op OLED-panelen”, zegt Tai. “We weten niet of OLED-iPhones een hit zullen worden, maar als Apple het niet doet, is er geen innovatie. Dat is een probleem maar ook een kans.”

iPhone 8 ontwerp

Geruchten over OLED

Apple doet al jaren zaken met Sharp. De Japanse schermmaker levert de LCD-panelen die Apple in verschillende producten gebruikt. Volgens de ceo van Sharp wordt er op dit moment gewerkt aan een OLED-fabriek in Japan, maar kan de productie ook plaatsvinden in de VS als dat nodig is.

Over Sharp en Apple is vaker gesproken als partners om OLED-schermen in iPhones te bouwen. Geruchten uit de industrie zeggen dat Appel volgend jaar een OLED-scherm introduceert, mogelijk met een nieuwe iPhone-behuizing van glas. Het gebruik van OLED kan ervoor zorgen dat Apple bijvoorbeeld een iPhone kan maken waarvan het scherm overloopt in de randen. Ook is OLED energiezuiniger, maar de displays zijn wel duurder om te maken dan LCD.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Nikkei
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen