De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple brengt in 2017 al iPhone met OLED-scherm op de markt’

Rutger Otto
3 maart 2016, 9:07
2 min leestijd
‘Apple brengt in 2017 al iPhone met OLED-scherm op de markt’

Apple zou vaart willen zetten achter de productie van OLED-displays in de iPhone. Eerdere geruchten wezen op 2018, maar mogelijk heeft de iPhone 7S in 2017 al zo’n scherm.

Lees verder na de advertentie.

iPhone met OLED

Dat blijkt uit een bericht van Nikkei. Volgens verschillende bronnen zou Apple in december vorig jaar gevraagd hebben aan displaymakers LG en Samsung of de productie van OLED-schermen sneller zou kunnen. Mogelijk plande Apple al OLED voor in de volgende iPhones of alleen de iPhone 7 Plus.

Apple zou al een tijdje geïnteresseerd zijn in OLED-displays voor de iPhone. Momenteel zit daar nog een lcd-display in. Nikkei schreef eind vorig jaar overigens ook dat Apple pas in 2018 voor OLED zou kiezen, maar dat moment zou dus naar voren worden geschoven. Toch is niet iedereen het eens over het tijdstip dat OLED in de iPhones verschijnt. Zo zei de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo het niet te verwachten tot 2019.

Overigens maakt Apple al gebruik van OLED in de Apple Watch, maar die schermpjes zijn veel kleiner, waardoor de productie sneller kan. LG maakt die OLED-displays.

iphone 6s

Voor- en nadelen van OLED

OLED brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van lcd. Zo verbruiken ze minder energie, omdat zwarte pixels op het scherm niet verlicht hoeven worden. Daarnaast is de kleurweergave beter. Apple kan dus twee vliegen in één klap slaan, door de accuduur en de beeldkwaliteit te verbeteren. Een nadeel is echter dat OLED een stuk duurder is om te produceren dan een lcd/ips-scherm.

Op dit moment is het nog onzeker wanneer en of Apple OLED-schermen in iPhones implementeert. Totdat het bedrijf van Tim Cook het aankondigt, moeten we een slag om de arm houden bij dit soort geruchten.

iPhone 7 geruchten

Rond de iPhone 7 doen overigens ook verschillende geruchten de ronde. Zo krijgt hij mogelijk een duallens-camera voor betere foto’s en verdwijnt de koptelefoonaansluiting misschien. In de plaats daarvan zou een extra speaker komen voor mooier geluid.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen