Apple introduceert eerste officiële lightning dock voor iPhone 6

Rutger Otto
19 mei 2015, 18:11
1 min leestijd
Apple introduceert eerste officiële lightning dock voor iPhone 6

Niet alleen heeft Apple een nieuwe 15-inch MacBook Pro gepresenteerd, ook voor de iPhone is er nu iets nieuws. Namelijk een dock met lightningaansluiting.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Lightning Dock

Apple introduceerde dinsdag een nieuwe 15-inch MacBook Pro met Force Touch en een goedkopere 27-inch Retina iMac, maar er staat ook een nieuw dock voor de iPhone in de Apple Store. De iPhone Lightning Dock is het eerste lightning dock die Apple uitbrengt met ondersteuning voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hij kost 45 euro.

Met het nieuwe dock kun je zowel het 4,7- als het 5,5-inch model wegzetten op een stijlvol wit plateautje, waarmee je de iPhone meteen kunt opladen, terwijl hij rechtop op je bureau staat. Het dock werkt ook met (officiële) hoesjes en staat Touch ID niet in de weg.

Negen maanden nadat de iPhone 6 en 6 Plus op de markt kwamen, heeft Apple pas een lightning dock voor de toestellen uitgebracht. Concurrerende bedrijven hebben al veel langer oplossingen op de markt gebracht.

iphone lightning dock

Lightning- en audiopoort

Vroeger bracht Apple bij elke nieuwe iPhone een dock uit, maar stopte daarmee in 2012 bij de iPhone 5, omdat er vanuit de gebruikers te weinig vraag naar zou zijn. In het nieuwe dock kun je niet alleen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kwijt, maar ook oudere toestellen met een lightning-aansluiting, zoals de iPhone 5, 5S of 5C. Een iPhone 6 kopen is daarvoor dus niet per se nodig.

Aan de zijkant van het dock zit eveneens een lightning-poort, om hem aan te sluiten op het stopcontact. Verder is er nog een geluidsuitvoerpoort aanwezig, waarmee je een koptelefoon of speakers op het dock kan aansluiten om bijvoorbeeld muziek of podcasts te luisteren.

Lees meer over de iPhone 6

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6
iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's