Placeholder
Redactie

trend2.jpgApple zit voorlopig niet verlegen om nieuwe toepassingen voor de iPhone. Engadget berichtte onlangs over nieuwe patentaanvragen die een eerste indruk geven van de nieuwste ontwikkelingen die Apple met de iPhone voor ons in petto heeft.

Nu de gezondheidsrage misschien wel de trend voor de komende jaren wordt, probeert Apple met de iPhone hier op in te haken.

Apple iPhone en je gezondheid

Of Apple zich oprecht zorgen maakt over de gezondheid van zijn klanten of meer interesse heeft in het economische rendement van deze nieuwe gadgets blijft nog een vraag.

De manier waarop Nike en de iPod elkaar hebben gevonden om de prestaties van lopers te verbeteren, lijkt de weg vrij te maken voor meer toepassingen die de gezondheid van de iPhone gebruikers moeten bevorderen.

iPhone Big Brother?

De iPhone in combinatie met externe sensors in je schoenen is nog tot daaraantoe. Anders wordt het met een dieetprogramma. Waar zou de sensor van iets dergelijks terecht moeten komen, wil er een betrouwbaar beeld ontstaan van verbruikte calorieën, een vezelrijk dieet of een optimale verbranding. Toch vast niet in je schoenen, zoals met de Nike + Sportband of iPod.

Hoe futuristisch deze ideeën nu ook zijn, de patenten zijn aangevraagd en het idee alleen al zorgt voor leuke fantasieën over wat de iPhone ons in de nabije toekomst brengen kan. Je iPhone meldt je ongevraagd dat je een uurtje moet sporten om je alcoholconsumptie te verbranden. Je hebt immers de dieet app geïnstalleerd… Big brother iPhone?

Ik weet niet of we daarop zitten te wachten….

trend.jpg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.