‘iPhone-gebruikers upgraden steeds minder snel naar een nieuw toestel’

Lars Paijmans
8 juni 2016, 12:58
2 min leestijd
‘iPhone-gebruikers upgraden steeds minder snel naar een nieuw toestel’

Hoe lang doe jij met je iPhone? Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de gemiddelde klant een iPhone steeds langer blijft gebruiken, zodat ze ook minder snel overstappen op een nieuw model.

Lees verder na de advertentie.

iPhone leeftijd neemt toe

Het onderzoek is afkomstig van Consumer Intelligence Research Partners en stelt dat iPhone-eigenaren steeds minder geneigd zijn om zo snel mogelijk naar een nieuwer toestel over te stappen. De levensduur van de iPhone neemt hierdoor geleidelijk toe. Het onderzoek gebruikt gegevens van bijna 3000 Amerikaanse Apple-klanten.

iPhone onderzoek

De afgelopen jaren is er een duidelijke trend zichtbaar die laat zien dat iPhones steeds ouder worden. In de twaalf maanden tot eind juni 2013 was 34 procent van de iPhones twee jaar of ouder voordat ze werden vervangen. Een jaar later (in juni 2014) is dit percentage al toegenomen naar 50 procent.

De voornaamste oorzaak hiervan is dat nieuwe iPhones steeds minder interessante vernieuwingen doorvoeren om het de overstap waard te maken. Doorgaans zijn de S-modellen van de iPhone degene die de minder indrukwekkende functies introduceren, zoals 3D Touch met de iPhone 6S en Touch ID met de iPhone 5S. 3D Touch is nog steeds geen onmisbare functie, terwijl de Touch ID-vingerafdrukscanner dagelijks wordt gebruikt.

We zijn dan ook erg benieuwd hoe de iPhone 7 dit jaar zal verkopen, omdat het toestel volgens de geruchten nauwelijks uiterlijke veranderingen doorvoert en ook qua nieuwe functies relatief beperkt is. Daarnaast sluiten mensen na afloop van een abonnement minder snel een nieuw abonnement af waarbij ze een nieuw toestel krijgen.

Voor Apple zijn bestaande klanten net zo belangrijk als nieuwe, aangezien een klant die eenmaal een iPhone gekocht heeft, vaak ook in de toekomst iPhones blijft kopen. Alle apps die je gekocht hebt kun je immers gemakkelijk naar een nieuwe iPhone overzetten, terwijl je ze opnieuw moet kopen als je de overstap naar Android maakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu