Deze Apple-vinding verandert je iPhone in een laptop (maar komt er waarschijnlijk nooit)

Lars Paijmans
23 maart 2017, 13:49
2 min leestijd
Deze Apple-vinding verandert je iPhone in een laptop (maar komt er waarschijnlijk nooit)

Als Apple dit accessoire voor de iPhone en iPad echt uitbrengt, heb je straks geen MacBook meer nodig. In een patent beschrijft Apple een heuse iPhone laptop.

Lees verder na de advertentie.

Deze iPhone laptop maakt een MacBook overbodig

Iedere week worden er patenten toegekend aan Apple, en zo nu en dan zit er iets bijzonders tussen. Het ‘Electronic accessory device’ klinkt niet spannend, maar als je de tekeningen bekijkt wel. Apple slaat met dit apparaat namelijk een brug tussen de iPhone en de Mac.

iPad laptop

In feite is dit accessoire een volledige MacBook, maar is er op de plek van het trackpad een uitsparing gemaakt voor je iPhone. Door je smartphone hier in te plaatsen, wordt het beeld doorgeplaatst naar het laptopscherm en doet het touchscreen van je iPhone dienst als trackpad. Op een andere tekening is te zien hoe een iPad wordt gebruikt als scherm van de laptop.

Het apparaat heeft op de uitsparing voor een iPhone of iPad na dezelfde kenmerken van een laptop. Zo is een fysiek toetsenbord aanwezig, een GPU, poorten en meer. Zonder ingeplugde iPhone of iPad kun je er echter niets mee. De behuizing wordt van aluminium gemaakt, net zoals een MacBook dus.

Onlogisch en interessant tegelijk

Met de huidige positie van de nieuwe iPad Pro, lijkt het ons echter heel onwaarshijnlijk dat Apple dit product ooit uitbrengt. De iPad Pro is Apples laptopvervanger, dus zou een dergelijk accessoire de tablet alleen maar in de weg zitten. De enige manier waarop Apple een soortgelijk product zou lanceren, is als het een hulpje voor de iPad wordt. De Smart Connector kan in dit geval gebruikt worden om een iPad uit te rusten met een toetsenbord en een trackpad.

Toch is het een interessant idee: ‘s ochtends gebruik je je iPhone onderweg naar het werk en op kantoor plug je het toestel in je laptop om er direct op door te werken. Android heeft al langer dit soort ‘desktop-telefoons’ en ook de nieuwe Galaxy S8 die Samsung volgende week presenteert zou een dock krijgen waarmee je het toestel kunt gebruiken om hem in een desktop te veranderen.

Lees ook: Opinie: de iPad schiet als laptopvervanger op te veel vlakken tekort

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: patent
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen