De lelijke labels op iPhones zijn straks verleden tijd

Rutger Otto
27 november 2014, 16:42
1 min leestijd
De lelijke labels op iPhones zijn straks verleden tijd

Heb je een telefoon van Apple, dan weet je het: die iPhone labels op de achterkant zijn een doorn in het oog. In de nabije toekomst kunnen dat soort labels echter achterwege gelaten worden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone labels

De Amerikaanse president Obama heeft de zogeheten E-Label act ondertekend. Dat betekent dat de labels die nu achterop je iPhone staan, voortaan getoond kunnen worden via de software op het toestel, in plaats van op het apparaat. Elektronicafabrikanten zoals Apple kunnen binnenkort zelf kiezen hoe ze hun producten labelen; elektronisch of fysiek. Niet alleen dat, het kan volgens de Amerikaanse republikein Bob Latta zelfs een hoop geld schelen als fabrikanten hun apparatuur niet hoeven te bedrukken.

Enkele van de labels die Apple op de achterkant van de iPhone heeft gedrukt, zijn al in de instellingen te bekijken. Zo kan je het IMEI-nummer van de achterkant al terugvinden bij de informatie op je iPhone. Nu is het echter nog verplicht om deze info ook op de hardware zelf te presenteren. Bij de volgende iPhone zullen een hoop van die logo’s wellicht niet meer te zien zijn op de achterkant.

iphone 6 achterkant

Europese markering

Met de ondertekening van de E-Label act wordt de wet volgens republikein Deb Fischer klaargemaakt voor de 21ste eeuw. Daarnaast is er steeds minder ruimte op consumentenelektronica, omdat die steeds kleiner worden, zo wordt geredeneerd. En dat terwijl de iPhones dit jaar juist groter werden. Hoe het zit met de letters CE is niet bekend, dit logo valt namelijk onder toezicht van de Europese Unie. Misschien moet die dus blijven staan.

Lees meer Apple nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu