Dit draagbare iPhone-laboratorium kan kanker detecteren

Lars Paijmans
24 oktober 2016, 14:51
1 min leestijd
Dit draagbare iPhone-laboratorium kan kanker detecteren

Een iPhone speelt een centrale rol in een draagbaar laboratorium dat onderzoekers gemaakt hebben. Met het iPhone lab kunnen kankercellen in 99 procent van de gevallen bijna direct gedetecteerd worden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone lab helpt met kankeronderzoek

Het indrukwekkend ogende iPhone lab is afkomstig van onderzoekers aan de Washington State University. Onder leiding van professor Lei Li kwam dit laboratorium tot stand. Deze kan tot acht verschillende monsters tegelijk analyseren, met een nagenoeg perfecte nauwkeurigheid van 99 procent.

Volgens Li kan het iPhone lab Interleuking-6 (IL-6) herkennen, een aanwijzing voor Long, prostaat, lever, borst en epitheliale kanker. Hoewel de test al interessant is voor landen als de Verenigde Staten, is het vooral een uitkomst voor ontwikkelingslanden waar ziekenhuizen met geavanceerde techniek minder vanzelfsprekend zijn.

iPhone lab

Dergelijke kankertests bestaan al langer, maar nog nooit konden ze acht monsters tegelijk bekijken. Voor het lab wordt een iPhone 5 gebruikt, samen met de camera. Zoals je kunt zien op de foto’s wordt er een speciale app gebruikt oom de scan uit te voeren en de resultaten uit te lezen.

Het volledige Biosensors and Bioelectronics onderzoek is online te lezen. Als je geïnteresseerd hebt in de rol van de iPhone in wetenschappelijk gezondheidsonderzoek, is dit zeker de moeite van het lezen waard.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen