iPhone krijgt WiFi in China

Redactie
4 mei 2010, 18:33
1 min leestijd
iPhone krijgt WiFi in China

Toen de eerste generatie iPhone was gelanceerd duurde het een tijdje totdat het officieel in China te verkrijgen was. Het had weinig te maken met Apple’s wensen (wat in Nederland het geval was) maar de vertraging kwam door het beleid van China. Na lang wachten was de iPhone na een tijdje toch beschikbaar in het uitgestrekt land.

WiFi

Er ontbrak wel een mogelijkheid op het toestel; bluetooth en 3G zaten er wel op, maar WiFi toegang ontbrak. Dit kwam omdat China een bepaalde standaard hanteert voor draadloos internet, namelijk WAPI. WAPI staat voor WLAN Authentication and Privacy Infrastructure. Waarschijnlijk kon de iPhone daar niet aan voldoen, diverse smartphones van eigen markt kregen wel toegang tot het draadloos internet. Bijna alle toestellen uit een land afkomstig dat niet China is hebben geen WiFi toegang.

Door PCworld is er ontdekt dat er een nieuwe iPhone wordt uitgebracht in China die wel aan WAPI voldoet en dus van draadloos internet mag genieten. Of dit de nieuwe iPhone betreft valt te betwisten.
WiFi China WAPI

Lees verder na de advertentie.

Bron: Engadget

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen