‘Goedkopere iPhone met Touch ID en 6,7 inch-scherm komt in 2022’

Bram Lettenmeijer
23 juni 2021, 19:12
2 min leestijd

Volgens een nieuw gerucht komt Apple in 2022 met vijf nieuwe iPhones, waaronder een goedkoper model met een 6,7 inch-scherm en Touch ID-sensor onder het display. Ook kondigt Apple in de eerste helft van het jaar een gloednieuwe iPhone SE aan.

Lees verder na de advertentie.

Kuo: ‘Touch ID komt terug naar de iPhone in 2022’

De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo kwam onlangs met zijn verwachtingen voor de iPhone-lineup in 2022. Volgens Kuo kondigt Apple volgend jaar twee goedkopere 6,1 inch- en 6,7 inch-iPhones aan. Beide modellen krijgen een prijs die lager is dan 1000 euro. Ook geeft Apple haar duurdere 6,1 inch- en 6,7 inch-Pro-iPhones een flinke upgrade.

Kuo benadrukt dat de iPhone-reeks van 2022 Touch ID onder het scherm zou kunnen krijgen. We hoeven de technologie dus nog niet te verwachten in de iPhone 13, die over een paar maanden wordt verwacht. Wel krijgt de iPhone 13 volgens Kuo een aantal ‘indrukwekkende features’. Over welke features hij het heeft, is niet bekend.

Naast de terugkeer van Touch ID wordt een grote camera-upgrade genoemd in het rijtje van verwachtingen. De hoofdcamera krijgt naar verwachting een resolutie van maar liefst 48 megapixels. Ter vergelijking: de huidige iPhone 12-serie heeft ‘slechts’ een 12 megapixel-camera.

Apple kondigt in 2022 geen mini-iPhone meer aan, zo blijkt uit de uitspraken van de analist. Dit komt waarschijnlijk door tegenvallende verkoopaantallen van de iPhone 12 mini. Van de iPhone 13 kunnen we dit jaar nog wel gewoon een mini-versie verwachten.

Ook nieuwe iPhone SE met 5G en betere processor in 2022

Kuo voorspelde een paar maanden geleden dat de nieuwe iPhone SE in het eerste kwartaal van 2022 zou verschijnen. Dit bevestigt hij nu. De nieuwe instaptelefoon krijgt naar verluidt een soortgelijk ontwerp als de bestaande 4,7-inch-iPhone SE. Ook heeft de nieuwe iPhone SE waarschijnlijk 5G-ondersteuning en een snellere processor.

Een nieuw ontwerp laat dus nog even op zich wachten. Alle liefhebbers van de homeknop kunnen dan ook nog even in de handen wrijven. In 2023 krijgt de iPhone SE volgens een ander gerucht een voorkantvullend scherm met een cameragaatje in plaats van een notch.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website, onze gratis iPhoned-app of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer Apple-nieuws:

Bronnen: 9To5Mac, 9To5Mac
Bron afbeelding: EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen