Survey: 64 procent iPhone kopers kiest voor iPhone 5S
Gijs Ettes

Twee derde van de iPhone kopers die eind september een dergelijk toestel kocht, koos voor de iPhone 5S. Dat blijkt uit een survey afgenomen door Consumer Intelligence Research Partners.

iPhone kopers gaan voor topmodel

Het merendeel van de iPhone kopers gaat dus voor het toptoestel van Apple, de iPhone 5S. De iPhone 5C heeft met 27 procent echter ook een redelijk aandeel verworven, aldus de survey. Dat toestel wordt op afstand gevolg door de iPhone 4S met 9 procent. De iPhone 5C wordt door Apple gepositioneerd als mainstream-model, maar doet het qua verkopen minder goed dan de iPhone 4S in dezelfde periode vorig jaar.

iPhone kopersIn totaal gingen de iPhone 5S en 5C tijdens de Amerikaanse release afgelopen september zo’n 9 miljoen keer over de toonbank. De iPhone 5S en iPhone 5C release in Nederland en België vindt overigens plaats op 25 oktober, zo heeft Apple bekendgemaakt.

Vanaf 1 november begint de verkoop in de derde golf van landen, waar onder andere Turkije, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten onder vallen. Vanaf die datum zijn de nieuwe iPhones bijna overal ter wereld te koop.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.