Apple onderzoekt nieuwe gradient-kleuren voor toekomstige iPhones

Lars Paijmans
26 november 2018, 11:58
1 min leestijd

Apple lijkt goed te hebben gekeken naar Android-smartphones, en patenteert nu een techniek om de kleur van een iPhone te vernieuwen met een speciaal gradient-effect.

iPhone kleurenpatent beschrijft nieuwe gradient-kleuren

De iPhone gaat al heel wat jaren mee, maar wat de kleuren van het toestel betreft heeft Apple het redelijk simpel gehouden. Vaak komen iPhones maar in drie kleuren beschikbaar, met uitzondering van de iPhone 5C en iPhone XR, die ieder in een serie felle kleurtjes in de winkels verschenen.

Apple kleurenpatent

Ondertussen proberen Android-fabrikanten als Oppo en Huawei de gekste dingen om hun smartphones op te laten vallen. Apple probeert nu iets soortgelijks met een nieuw patent (via MySmartPrice), dat beschrijft hoe een toekomstige iPhone een behuizing kan krijgen met allerlei opvallende kleuren.

Zo kunnen kleuren in elkaar overlopen, net zoals de nieuwste telefoons van Huawei. Deze telefoons hebben een gradient op de achterkant, waardoor de bovenkant blauw is en deze langzaam verloopt naar donkerpaars. Een populair effect, dat Apple nu ook wil gaan gebruiken.

iPhones met ‘Surface Finishing’ op komst

In het patent met de naam ‘Surface Finishing’ legt het bedrijf uit hoe een speciale achterkant van de iPhone een soortgelijk effect waardoor de kleuren veranderen en verlopen kan nabootsen. Door piepkleine groeven in de achterkant onder het glasplaatje te maken, weerkaatst het licht op een andere manier.

Omdat het nu nog slechts om een patent gaat, is het lastig om in te schatten wanneer we hier iets van gaan zien. Al zou het ons niets verbazen als de iPhones van volgend jaar een stuk beter opvallen met dit soort spectaculaire kleuren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen