Welke kleuren van de iPhone zijn het populairst (en welke niet)?

2 maart 2023, 10:48
2 min leestijd
Welke kleuren van de iPhone zijn het populairst (en welke niet)?

Elke iPhone-serie krijgt zijn eigen kleuren van Apple. Maar welke iPhone-kleuren zijn eigenlijk het populairst? En welke kleur laat iedereen links liggen?

Lees verder na de advertentie.

iPhone-kleuren: deze zijn het populairst

Wanneer je eindelijk weet welke iPhone je wilt kopen, sta je nog voor een laatste belangrijke keuze. Welke kleur ga je nemen? Elke iPhone-serie heeft zijn eigen kleuren, maar wil je de kleur die het populairst is? Of ga je juist voor een kleur die niet veel mensen hebben.

De populairste kleuren zijn vaak zwart of wit, maar bij sommige recente iPhones is een andere kleur juist razend populair. Onderzoeksbureau CIRP kwam tot deze conclusie toen ze aan iPhone-bezitters vroegen voor welke kleur ze hadden gekozen.

iphone kleuren populairst

Meest recente populaire kleur: Diep Paars

Bij de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max bleek dat 42 procent voor de Deep Purple-kleur heeft gekozen. Daarnaast koos 24 procent voor de goudkleurige iPhone. Dat betekent dat twee van de drie iPhone 14 Pro (Max)-bezitters niet voor een zwarte of witte iPhone is gegaan.

Het is opvallend dat bij de iPhone-kleuren paars het populairst is. Maar volgens CIRP kan dat komen omdat Apple deze kleur flink heeft zitten promoten.

iphone 14 plus

Bij de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus ging 27 procent van de ondervraagden voor een blauwe kleur. Daarnaast ging 22 procent voor paars en 14 procent voor rood. Toch koos 26 procent voor een zwarte iPhone 14 (Plus). Slechts 12 procent ging voor een witte iPhone.

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 56,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.110,-

Bekijk prijzen

Bij de iPhone 12– en de iPhone SE 2022-kleuren was zwart het populairst. Maar liefst 62 procent van de iPhone SE 2022-bezitters hadden een zwarte iPhone. Bij de iPhone 12 koos 56 procent voor zwart.

Apple iPhone SE 2022 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 25,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 412,-

Bekijk prijzen

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5Mac
Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro Max
Apple iPhone 14 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu