De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dit zegt de kleur van je iPhone over jou (maar wil je dat wel weten?)

Piet-Jan Lentjes
21 april 2023, 11:27
2 min leestijd
Dit zegt de kleur van je iPhone over jou (maar wil je dat wel weten?)

De iPhone is te koop in verschillende kleuren. Maar zegt de iPhone-kleur eigenlijk iets over jou? Volgens deze expert wel.

Dit zegt de iPhone-kleur over jou

Een knalgele iPhone 14? Of misschien een felrode iPhone SE 2022? Wanneer je een nieuwe iPhone koopt is de kleur ook iets waar je rekening mee moet houden, of toch niet?

Voor sommige iPhone-liefhebbers maakt het helemaal niets uit, want er ‘komt toch een hoesje omheen’. Maar anderen zweren bij een bepaalde tint voor hun nieuwe Apple-aanwinst. Maar wat zegt de kleur van je iPhone eigenlijk over jou?

iPhone 13 Alpine Green

Kate Smith, internationaal kleurexpert, zegt dat de kleur iets over je karakter kan vertellen. Zo zijn bezitters van een gele iPhone vaak optimistisch en vrolijk. Een paarse iPhone-bezitter heeft juist veel waardering voor iedereen om hem of haar heen (of zijn enorm fan van ‘Lavender Haze’ van Taylor Swift).

Iemand met een rode iPhone staat graag in het middelpunt van de aandacht. Zwart is vaak de keuze voor iemand die juist heel zelfverzekerd is. Kies je voor een groene iPhone? Dan heb je volgens deze kleurexpert een slimme keuze gemaakt. Want dan ben je erg intelligent.

iphone 14 geel

Kleuren zeggen iets over persoonlijkheid

Maar volgens Axel Buether (van het Duitse instituut over kleurenpsychologie) moeten we het niet zo nauw nemen. Kleuren zeggen inderdaad wel iets over je persoonlijkheid en je leefomgeving, maar die van je iPhone heeft daar verder niet veel mee te maken.

Vind je de kleur van je iPhone toch belangrijk? Check dan in ieder geval onze iPhone-keuzehulp en prijsvergelijkers. Daar vind je de beste prijs voor elke iPhone. En het mooie is: je kunt ook sorteren op kleur.

Of je nou op zoek bent naar een rode iPhone 14, of een gele iPhone 14. Wat dacht je misschien van een paarse iPhone 14 Pro? Daarnaast hebben oudere iPhones vaak ook nog eens andere kleuren, zoals de groene iPhone 13.

Apple iPhone 14 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 41,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 834,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 55,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.109,-

Bekijk beste prijs
Via: Macwelt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu