Placeholder
Redactie

De iPhone was nog maar net gelanceerd toen de eerste hack uitkwam: de root-wachtwoorden werden gekraakt. Dit zijn wachtwoorden waarmee je in theorie alles kan veranderen een aanpassen. Op dit moment wordt er vanuit gegaan dat er een veel groter probleem is. Apple heeft mogelijk verschillende processen root rechten gegeven zodat deze dus ook alles zouden kunnen doen. De ontdekker hiervan, H.D. Moore heeft nu zijn eigen applicatie gemaakt waarmee een hacker in een paar klikken een iPhone kan overnemen!

Moore had deze applicatie al eerder kunnen aanpassen op de iPhone, maar hij had gewacht tot hij zelf een iPhone had, welke hij pas na de prijsverlaging heeft gekocht. Als hij deze eerder voor de iPhone beschikbaar had gemaakt zouden hackers bijvoorbeeld veel eerder de iPhone kunnen unlocken!metasploit_logos_main.png

Verder heeft hij nog meer bugs ontdekt die hij later wil publiceren. Wel verteld hij dat er een paar kritieke bugs inzitten die malware-schrijvers het wel heel makkelijk zouden kunnen maken.

Apple heeft nog geen reactie gegeven op dit verhaal van Moore.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.