Pas op: Kinderen met iPhone laten spelen kan toestel jaren blokkeren

Lars Paijmans
7 maart 2018, 9:07
2 min leestijd
Pas op: Kinderen met iPhone laten spelen kan toestel jaren blokkeren

De iPhone van een Chinese vrouw is 47 jaar geblokkeerd, omdat haar kind aan het spelen was met de homeknop en iPhone-pincode. Let dus op dat dit jou niet overkomt.

Lees verder na de advertentie.

Peuter maakt iPhone jaren vergrendeld

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen vinden iPhones reuze interessant. Het kan dus gebeuren dat je de telefoon even aan een kind geeft om er naar te kijken en mee te spelen. Dat deed de Chinese Lu, zo schrijft de South Morning China Post vandaag.

De moeder gaf haar peuter de iPhone om wat leerzame filmpjes te kijken en richtte daarna haar aandacht ergens anders op. Toen ze terugkwam zag ze dat de iPhone vergrendeld was, met de mededeling dat het toestel om veiligheidsredenen over 25 miljoen minuten weer ontgrendeld kan worden. Omgerekend komt dit neer op zo’n 47 jaar wachten.

iPhone jaren vergrendeld

Dit klinkt als een klassiek broodje aap-verhaal, maar dat is het niet. Als je iPhone meerdere malen een andere vinger op de Touch ID-sensor detecteert en er vervolgens een foute pincode wordt ingevoerd, gaat het toestel tijdelijk op slot. Door deze maatregel kunnen dieven niet bij de inhoud van het toestel, en krijgen gebruikers langer de kans om de gestolen iPhone op afstand te wissen.

Als je vervolgens foutieve codes in blijft voeren, wordt de vergrendeling vermenigvuldigd. Hierdoor loopt de wachttijd in hoog tempo op, zeker als je een nietsvermoedende peuter een tijdje op het touchscreen laat tikken.

Resetten of wachten?

Lu bracht het toestel naar een Apple Store, waar ze het advies kreeg om de iPhone helemaal terug te zetten naar fabrieksinstellingen, of 47 jaar te wachten. De Apple Store-medewerker liet weten dat dit soort problemen vaker voorkomen, en sommige iPhones hierdoor voor 80 jaar op slot gaan. Lu reageert verbaasd: “Ik ga toch geen 47 jaar wachten en tegen mijn kleinkinderen vertellen dat dit hun vaders schuld is?”

Het verhaal is in ieder geval een goede herinnering om je iPhone ten eerste niet op deze manier onbeheerd achter te laten in de buurt van kleine kinderen. Mocht je dit wel doen, dan raden we aan om regelmatig een iTunes of iCloud-backup van je apparaat te maken. Op die manier kun je altijd nog bij je gegevens en foto’s, zelfs als je de iPhone volledig moet wissen.

Lees ook: Zo maak je stap voor stap een backup van je iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen