iPhone jailbreaken is risicovol
Redactie

Ondertussen kent bijna iedereen reeds de mogelijkheden van een iPhone die gejailbreaked is. Zo kan je met een jailbreak toegang krijgen tot apps die door Apple geweigerd zijn voor publiekmaking. Bovendien maakt het je iPhone ook mogelijk om deze te unlocken waardoor je telefoon met elke simkaart hoort te werken. Maar toch zou je eens moeten nadenken over de mogelijke risico’s van een jailbreak.

Garantie vervalt

Apple heeft al laten weten dat indien je een jailbreak uitvoert dit onwettig is en al je garantie zou vervallen zonder meer. Zo kan je fluiten naar je fabrieksgarantie indien er blijk is dat je zelf (softwarematig) gesleuteld hebt aan je iPhone. Je zou kunnen stelle dat je hem simpelweg even terugzet naar de fabrieksinstellingen via iTunes en dit is waar, maar slechts op voorwaarde dat je nog de mogelijkheid hebt om dit te doen. Zo kan het zijn dat er zich een intern elektronicaprobleem of bug voordoet waardoor zelfs dit niet meer mogelijk wordt.

Malware

Er is ook nog een ander gevaar: door de iPhone te jailbreaken biedt Apple je geen garantie meer omtrent de inhoud, bugs en veiligheidscontroles. Zo kan je via de Cydia App installer apps downloaden die niet gecontroleerd worden door Apple en krijgen gedownloade apps alle vrijheid om te doen wat ze willen. Dit betekent dat niets je beschermt tegen de installatie van malware op een toestel met een jailbreak.
En malware kan verscheidene zaken doen waar je de toestemming niet voor hebt gegeven zoals naar contactpersonen beginnen te bellen of te sms’en. Wees er maar zeker van dat zulke malware mogelijk te maken is en waarschijnlijk onvermijdbaar zal zijn in de toekomst.

 

Denk er aldus twee keer over na indien je je iPhone wenst toe te vertrouwen aan vreemde onzichtbare handen, want dit is wat je uiteindelijk doet door te jailbreaken.

<br />

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Is cydia soort Beverwijk in iphoen?
  Je snap me wel!!!!
  Want tweede hands gratis

 • martijn

  Cydia is het beste wat je kan overkomen als je een iPhone hebt, het geeft je zoveel meer mogelijkheden en je bent een stuk minder afhankelijk van het sektarische Apple. Saurik keep up the good work!!

  En ach garantie wat is dat nou, voor de meeste mensen is een nieuwe iPhone wel te betalen, als het al misgaat. Als je je rootpasswor wijzigt kan er je weinig gebeuren. raar wel dat Aplle alle iPhones hetzelfde root password geeft hoe zo veilig!

 • Chris

  Garantie weg? Wat een onzin, gewoon een restore doen en je ziet er niks meer van….. En met de malware zal het ook mee vallen, wees gewoon voorzichtig met wat je download…

  Hoe bedoel je mensen onnodig bang maken….

 • John

  Dit artikel werd gesponsord door apple

 • dennis

  ik krijg het heel jammer genoeg niet voor elkaar om mijn iphone te jailbreaken kan iemand mij helpen en mijn engels is ook zo slecht als dat het kan zijn kan iemand mij helpen om mij iphone een jailbreak te geven voeg me eventueel toe aan msn of stuur mij een mail
  AUB HELP ME!!!

 • dennis
 • Pingback: 5 Aandachts punten bij het aanschaffen van een nieuw mobiel abonnement | Abonnement Mobiel()

 • Sjemmy

  Hallo,

  Is het handig om met een Abonnement te Jailbreaken?
  Heb T-mobile, 150-i. Ik las ergens dat zodra je je iPhone Jailbreakt (met een Abo) dat dan iets raars met je toestel gebeurt (Sim kaart kan kapot gaan misschien). Maarja ik las er iets over ben veel vergeten, er stond: Ik raad mensen met een Abonnement niet aan om te gaan Jailbreaken is dit waar?
  Anders als er iets mis gaat kun je toch in iTunes ”Herstel” doen of niet? Dat hij alles op de oude plek zet en Jailbreak eraf gooit en gewoon Apple erop zet.
  Laat wat van jullie weten!

 • Sjoerd

  Mijn 2e hands iPhone 3g heeft geen eens meer garantie, dus dit artikel maakt geen verschil.
  Dit soort artikelen worden natuurlijk dik ondersteunt door Apple. Lang leven jailbraik.

 • barrt

  ik had mijn iphine 4 16 GB gejailbreakt. maar toen is er iets misgegaan. toen zag ik alleen maar die apple logo. ik kon niks doen alles zat vast en als ik het op iTunes aan sloot kon ik ook niet herstellen. nu ben ik naar T-mobile geweest en daar aan hun gegeven. ik heb niet ge zegt dat ik het heb gejailbreakt. ik had gezegt dat ik het heb terug gezet naar fabrieks…
  en hij zij dat het binnen 2 weken terug zal komen maar mijn vraag is nu.
  komen ze er achter dat ik het heb gejailbrakt en wat als dat gebeurt??????????????????????????????????????????????????????????????????

  HELP!!

 • Sohny

  Haiillo.
  Als ik jailbreak gaat dan mijn abbonement weg die ik nu al heb?
  of blijft hij dan gewoon.
  laat me het snel weten.
  alvast bedankt!
  Doei!!!!!

 • Johan

  Wat kan ik er slecht tegen als mensen onnodig bang gemaakt worden, zowiezow is het jailbreaken(in nederland) nog nooit illegaal geweest. Wie is Apple dan om te zeggen dat je garantie vervalt. zowiezow heb je na een jailbreak nog de volledige garantie, want apple kan het namelijk niet hard maken dat jailbreaken niet mag. Jailbreaken zorgt er alleen maar voor dat Apple zijn monopoly recht op APP,s kwijtraakt, en dat is de enige reden waarom Apple en alle website die veel sponsorgelden van apple krijgen het afraden om te jailbreaken.

 • Miguel

  Ik wil me iPhone 4 jailbreaken heb alles gelezen alle files geZien maar kom er niet uit os er hier niemand die dat gratis doet of voor een kleine vergoeding mail me miguelmorel5@hotmail.com wil cydia zo graag op me iPhone

 • anoniem

  jongens wees niet bang!! je doet gwn een restore en je abbonement gaat neit weg allen garantie maar je moet gewoon restoen en ze zien er niks van. alleen als hij niet meer aan gaat en hun krijgen hem wel aan dan zien ze de cydia erop maar hier heb je amper kans op!!!

  GEWOON VEILIG HOOR!!

  MvG

 • Nurten

  Ik wil mijn iphone ook heel graag jailbreaken, zijn er veel risico’s? Wilt iemand mij helpen..
  n.saygili@hotmail.nl

  Alvast bedankt 🙂

 • Yens

  Hallo ik kan een iphone/ipad/ipod jailbreaken en cydia erop te zetten ik doe het wel voor een beetje geld maar dat is de moeite waard

 • Yens

  Hallo ik kan een iphone/ipad/ipod jailbreaken en cydia erop te zetten ik doe het wel voor een beetje geld maar dat is de moeite waard mail me op het adres yens.b@hotmail.be

  MVG Yens

 • Yens

  het kost 5 euro maar dat is de normale prijs en veel goedkoper dan op die websites die kosten meestal 20 dollar

 • JeePee

  Als je beetje googled kan je het ook zelf , stelt niks voor als je maar juiste info goed leest en verder zullen er vast mensen zijn die je voor niks willen helpen ligt er maar net aan waar je vandaan komt geld vragen voor JB sucks