iPhone jailbreaken is risicovol
Redactie

Ondertussen kent bijna iedereen reeds de mogelijkheden van een iPhone die gejailbreaked is. Zo kan je met een jailbreak toegang krijgen tot apps die door Apple geweigerd zijn voor publiekmaking. Bovendien maakt het je iPhone ook mogelijk om deze te unlocken waardoor je telefoon met elke simkaart hoort te werken. Maar toch zou je eens moeten nadenken over de mogelijke risico’s van een jailbreak.

Garantie vervalt

Apple heeft al laten weten dat indien je een jailbreak uitvoert dit onwettig is en al je garantie zou vervallen zonder meer. Zo kan je fluiten naar je fabrieksgarantie indien er blijk is dat je zelf (softwarematig) gesleuteld hebt aan je iPhone. Je zou kunnen stelle dat je hem simpelweg even terugzet naar de fabrieksinstellingen via iTunes en dit is waar, maar slechts op voorwaarde dat je nog de mogelijkheid hebt om dit te doen. Zo kan het zijn dat er zich een intern elektronicaprobleem of bug voordoet waardoor zelfs dit niet meer mogelijk wordt.

Malware

Er is ook nog een ander gevaar: door de iPhone te jailbreaken biedt Apple je geen garantie meer omtrent de inhoud, bugs en veiligheidscontroles. Zo kan je via de Cydia App installer apps downloaden die niet gecontroleerd worden door Apple en krijgen gedownloade apps alle vrijheid om te doen wat ze willen. Dit betekent dat niets je beschermt tegen de installatie van malware op een toestel met een jailbreak.
En malware kan verscheidene zaken doen waar je de toestemming niet voor hebt gegeven zoals naar contactpersonen beginnen te bellen of te sms’en. Wees er maar zeker van dat zulke malware mogelijk te maken is en waarschijnlijk onvermijdbaar zal zijn in de toekomst.

 

Denk er aldus twee keer over na indien je je iPhone wenst toe te vertrouwen aan vreemde onzichtbare handen, want dit is wat je uiteindelijk doet door te jailbreaken.

<br />

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.