“iPhone is ware bankpaskiller”
Redactie

Wie vandaag de Spits in zijn handen kreeg gedrukt, kon op de voorpagina de kop “iPhone is ware bankpaskiller” lezen. In dit artikel staat dat de straling van smartphones bankpassen kapot maakt. Sinds de opkomst van de iPhone krijgen de banken namelijk duizenden defecte bankpassen teruggestuurd door de klanten.

Magneetstrip

De smartphones zijn te vergelijken met sterke magneten. De bankpassen in Nederland werken op dit moment met magneetstrippen, en dus worden deze beïnvloed door smartphones. Vooral bankpassen die tegen de smartphones aan worden gedragen, worden vernield door het magnetische veld.

Vernieling voorkomen

De vernieling van de bankpas is bijna onvermijdelijk. Je kan proberen om je pasjes met magneetstrippen in een andere tas of zak mee te nemen dan je smartphone, maar de kans is groot dat je in de supermarkt naast iemand staat met een smartphone. De banken zullen dus snel hun bankpassen met chips moeten doorvoeren om verdere kosten te beperken.

Bron: Spits

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Jan

  Ik heb nu al bijna een jaar een iPhone portomonee waar je je bankpasjes in kan doen, en ik heb nergens last van.

 • Jan van Kampen

  Ik heb er daarentegen al 3 versleten in 3 jaar door mijn iPhone. (Verwarrend, 2 Jannen)

 • Emiel

  Is het weer zet de iPhone in kwaad daglicht tijd? Dit probleem had ik al met een Sony p900 en Nokia 7900.

 • ferry

  haha wel grappig dat de iPhone groot in de kop moet… wordt straks net weer als de antenna-gate, veel beschuldigingen een kant op terwijl alle smartphones er last van hebben

 • Danny

  Ik heb in 2 weken nu mn 3e pas ontvangen van de bank..
  Ik heb de iPhone altyd in mn rechterbroekzak.. En portomonee in de reetzak..
  Wel vreemd dit

 • dries6951

  Het blijkt dat de ING pas geen last heeft van dit verschijnsel, bij mijn ING pas (opgeborgen in de iPhone-case) heb ik geen problemen ondervonden.