Onderzoek: iPhone steeds populairder onder tieners

Wouter Nijsen
9 april 2014, 18:44
1 min leestijd
Onderzoek: iPhone steeds populairder onder tieners

Hoewel Apple bang is dat de iPhone groei omwille van de concurrentie stokt, blijft het toestel het populairst onder Amerikaanse tieners. Dat blijkt uit een onderzoek van analist Gene Munster, die voor Piper Jaffray meer dan 7500 jonge mensen ondervroeg over welke toestellen hun voorkeur genieten.

Lees verder na de advertentie.

iphone is populair

Daaruit kwam de iPhone als overduidelijke winnaar uit de bus. Meer dan 61 procent van de tieners gaf aan in het bezit te zijn van een iPhone. Dat is zes procent meer vergeleken met het vorige onderzoek in oktober 2013 en 21 procent meer ten opzichte van het onderzoek uit 2012.

Ook geeft meer dan twee derde van de tieners aan dat hun volgende toestel een iPhone wordt. In de herfst van 2013 gaf 56 procent nog aan dat één van de toestellen van Apple in hun bezit zou komen.

iPhone is populair, aandeel iPad neemt af

iPad 4 Apple Store

Als het gaat om tablets: ongeveer zestig procent van de Amerikaanse tieners heeft er eentje in huis. Twee derde van dat aantal prefereert een iPad boven de tablets van Samsung en LG.

De populariteit van Android-tablets en Kindle neemt in de Verenigde Staten wel gestaag toe. De verwachting is dat het aandeel van de iPad in de VS zal gaan afnemen, mede door de te hoge prijs.

Interesse in iWatch

Uit het onderzoek kwamen nog enkele interessante details boven water. Zo geeft 17 procent van de tieners aan een iWatch te kopen als deze minder dan 350 dollar kost. Op het moment bezit zo’n zes procent van de ondervraagden een smartwatch, maar dat percentage kan dus nog stijgen in de nabije toekomst.

Het laatste Apple nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu