Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘iPhone krijgt in 2018 een irisscanner naast Touch ID’

Rutger Otto
26 juli 2016, 8:37
2 min leestijd
‘iPhone krijgt in 2018 een irisscanner naast Touch ID’

Apple zou werken aan een iPhone die de iris van gebruikers kan scannen. Deze technologie komt mogelijk in 2018 in de smartphone van Apple terecht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone irisscanner

Dat schrijft althans Digitimes op basis van anonieme bronnen. Met de techniek wordt de iris in het oog van de gebruiker herkend via de camera van de iPhone. Net als een vingerafdruk is geen iris op de wereld hetzelfde en dus compleet uniek. Daarmee zou het een veilige manier zijn om een smartphone te ontgrendelen.

Er zijn echter wel problemen te bedenken waarom een irisscanner minder goed werkt dan bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner. Zo doet de techniek het minder goed bij minder licht, maar de iris kan ook veranderen als de gebruiker bijvoorbeeld alcohol drinkt. Werkt het wel, dan kan een iPhone er mee ontgrendeld worden zonder hem aan te raken. Ook zou het openen van de iPhone daarmee sneller gaan.

iris

Biometrische functies

Of DigiTimes gelijk krijgt, moeten we afwachten. Het medium is niet altijd een betrouwbare bron van informatie als het over Apple gaat. De meer gewaardeerde analist Ming-Chi Kuo meldde echter ook al dat Apple plannen heeft om biometrische functies aan toekomstige iPhones toe te voegen. Dat zou een irisscanner of een gezichtsscanner kunnen zijn. Kuo had het over 2017, maar de technologie laat mogelijk nog een extra jaar op zich wachten.

Het is lastig om nu al te weten wat de iPhone van 2018 zal brengen, zeker omdat er dit jaar en volgend jaar nog een iPhone aangekondigd moeten worden. Overigens zou Samsung volgende maand al een telefoon met irisscanner aankondigen, als we de geruchten over de Galaxy Note 7 mogen geloven.

iPhone 7 geruchten

In september van dit jaar kondigt Apple zijn nieuwe iPhones aan. Het ontwerp daarvan zou weinig verschillen van de iPhone 6S, mogelijk worden de antennestrepen op de achterkant wel beter weggewerkt en ontbreekt de koptelefoonaansluiting.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu