‘iPhone inruilprogramma mogelijk ook naar Europa’
Gijs Ettes

Sinds kort kunnen iPhone-bezitters in de VS hun oude iPhone inruilen om korting te ontvangen bij de aanschaf van een nieuw toestel. Geruchten gaan dat dit iPhone inruilprogramma ook onze kant op komt.

iPhone inruilprogramma: Groot-Brittannië eerst

Een bron op Apple-site 9to5Mac meldt dat personeel bij een selecte groep Britse Apple Stores wordt getraind hoe ze om moet gaan met het innemen van gebruikte iPhones.

iPhone inruilprogrammaNaar verwachting duurt het nog een aantal weken voordat Apple het inruilprogramma helemaal heeft ingevoerd in Groot-Brittannië, het land dat – op de VS na – de meeste Apple Stores kent.

Waarschijnlijk wordt na de Britse uitrol ook personeel in overige Europese landen getraind. Of Nederland en België bij deze ‘derde golf’ landen hoort, is nog niet bekend.

Het iPhone inruilprogramma is een makkelijke manier voor consumenten om hun huidige toestel in te wisselen in ruil voor korting op een topmodel als de iPhone 5S. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen gebruikmaken van de regeling, die er tevens voor zorgt dat niet functionerende telefoons op een maatschappelijk verantwoorde manier worden gerecycled.

→ Lees ook meer over de iPhone 3GS, het toestel dat mede heeft bijgedragen aan het succes van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.