iPhone-inruilprogramma al op 30 augustus van start in de VS
Wouter Nijsen

Met het iPhone-inruilprogramma wordt het mogelijk om je oude iPhone in te leveren bij Apple, om zo korting te kunnen krijgen op een nieuwe iPhone-aankoop. Deze nieuwe dienst wordt vanaf 30 augustus worden uitgerold, waarbij de VS het startpunt is.

Er gingen al eerder geruchten rond over het nieuwe iPhone-inruilprogramma, maar nu is het volgens 9to5Mac toch echt zeker. De officiële naam van de aankomende dienst is ‘iPhone Reuse and Recycle Program’, al zal daar in Nederland natuurlijk een vertaalde variant op komen.

Vanaf 30 augustus begint Apple met de uitrol van het iPhone-inruilprogramma. Hierbij starten ze in eigen land en in de loop van september is de rest van de wereld waarschijnlijk aan de beurt. Het is ook nog niet bekend of je alleen in officiële Apple Stores gebruik kunt maken van de nieuwe service, of dat Premium Resellers ook mee mogen doen.

Hoe het iPhone-inruilprogramma gaat werken

iPhone 5De prijzen die Apple je geeft voor je oude toestel geeft, zijn helaas wel wat lager dan je met wat meer moeite kunt krijgen. Zo wordt er bijvoorbeeld 279 dollar voor een simlockvrije, onbeschadigde iPhone 5 16GB neergelegd. iPhone-inruildienst Gazelle geeft je momenteel 330 dollar voor hetzelfde aanbod. Je kunt een iPhone 3G of nieuwer model inleveren bij Apples inruilprogramma.

Als je toestel enigszins beschadigd is, krijg je uiteraard nog minder dan die 279 dollar, als we bij het voorbeeld van een iPhone 5 16GB blijven. Je krijgt voordat je je vertrouwde iPhone inlevert wel de mogelijkheid om nog even een backup te maken van al je gegevens.

Ingeleverde iPhones worden overigens niet verkocht aan armere landen, zoals eerder werd gedacht. Ze worden juist ingeleverd bij BrightStar, een bedrijf dat producten recyclet en eventueel hergebruikt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.