Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nederlandse Apple Stores bieden korting bij inruilen van oude iPhone

Rutger Otto
4 augustus 2014, 13:11
1 min leestijd
Nederlandse Apple Stores bieden korting bij inruilen van oude iPhone

Een oude iPad of iPhone inruilen voor korting op een nieuw model is nu ook mogelijk in de Nederlandse Apple Stores in Amsterdam en Haarlem.

Lees verder na de advertentie.

iPhone inruilen

iPhone inruilen

Dat meldt NUtech met bevestiging van Apple Nederland. Eerder was de hergebruik- en recyclingsservice al online beschikbaar, maar vanaf maandag geldt de service ook voor fysieke Apple Stores in Nederland. Dat is alleen zo voor de winkels in Amsterdam en Haarlem; officiële Apple Resellers, winkels die niet van Apple zijn, maar wel diens producten verkopen, bieden de dienst niet aan.

Ga je een nieuwe iPhone kopen bij een Apple Store, dan neem je je oude model mee. In de winkel wordt dan gekeken hoeveel waarde er nog op het apparaat zit. Dat bedrag is vervolgens te gebruiken als korting bij een nieuwe aankoop.

iPhone waarde berekenen

Op de website van Apple kun je checken wat een iPhone inruilen je oplevert aan korting. Je vult het model in en geeft antwoord op wat aanvullende vragen, bijvoorbeeld in welke staat je beeldscherm is en of het toestel nog kan worden ingeschakeld. Zo is een 16GB iPhone 4S in goede staat nog 136 euro waard. Voor een iPhone 5 met 16GB waarvan het glazen scherm gebroken is, krijg je nog 153,40 euro terug. Een iPhone 5 in perfecte staat levert je 236 euro op.

Dat scheelt toch behoorlijk bij aankoop van een nieuw toestel. Volgens Apple is het inruilen van een iPhone 5S en 5C ook mogelijk, al kun je de waarde daarvan op de website niet checken. Misschien kan dat pas wanneer de iPhone 6 uitkomt. De iPhone 6 aankondiging wordt in september verwacht.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu