De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple organiseert binnenkort iPhone inruil-evenementen’

Gijs Ettes
6 mei 2014, 10:00
2 min leestijd
‘Apple organiseert binnenkort iPhone inruil-evenementen’

Vanaf 8 mei gaat Apple een aantal iPhone inruil-evenementen organiseren om de verkoop van de iPhone 5S en 5C te stimuleren, zo meldt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. iPhone-bezitters kunnen hun oude toestel omwisselen en betalen een verlaagd tarief voor een nieuwe iPhone.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone inruil wordt aantrekkelijker’

iPhone 3GS iPhone inruil

De iPhone inruil-evenementen zullen aanvankelijk alleen plaatsvinden in de Verenigde Staten. Via mail neemt Apple contact op met gebruikers die voor de actie in aanmerking komen. Onduidelijk is of het op termijn ook mogelijk is om je gebruikte iPhone voor een nieuw toestel in te ruilen bij de Apple Stores in bijvoorbeeld Amsterdam en Haarlem.

Niettemin is Apple er veel aan gelegen om in aanloop naar de release van de iPhone 6 meer exemplaren van de iPhone 5S en 5C te verkopen. Eén manier om dit te doen, is door het aantrekkelijker voor consumenten te maken om hun oude toestel in te ruilen. Naar verluidt is de prijs die zij bij inruil van hun iPhone krijgen de afgelopen tijd toegenomen.

Daarbij zit er nog veel rek in de verkoopcijfers van de iPhone. Uit recente Apple kwartaalcijfers blijkt dat de verkoop van iPhones de afgelopen periode flink is toegenomen, namelijk tot 43,7 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal nog op 37,4 miljoen. Ook het aantal verkochte Mac-computers en -notebooks nam toe, van 3,95 tot 4,14 miljoen. De verkoop van iPads bleef steken op 16,35 miljoen, aanzienlijk minder dan een jaar eerder.

Nederland heeft binnenkort drie Apple Stores

Momenteel zijn er in Nederland twee Apple Stores, namelijk in Amsterdam en Haarlem. Die werden respectievelijk in maart 2012 en december 2013 geopend. Een derde vestiging in Den Haag wordt naar alle waarschijnlijkheid op 14 juni geopend, al staat die datum nog niet vast. In de Passage maakt een winkel van Selexyz plaats voor de nieuwe Apple Store.

Lees meer over de Apple Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu