Deze infographic toont de historie en opkomst van de iPhone

De iPhone was zeker niet de eerste smartphone die is verschenen, maar wel eentje die de mobiele markt flink op zijn kop heeft gezet. Deze infographic toont de historie en opkomst van de smartphone, van 1999 tot nu.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de iPhone infographic

In 2000 werd voor het eerst het woord ‘smartphone’ gebruikt in een advertentie van een toestel van Ericsson, dat op het toen nog populaire Symbian operating system draaide. Ook BlackBerry was begin deze eeuw een populaire fabrikant in een tijd dat slechts één procent van de wereldbevolking gebruikmaakte van een smartphone (2006).

In 2007 bracht Apple de eerste iPhone op de markt, die dankzij het capacitieve touchscreen en het gebruiksvriendelijke besturingssysteem al gauw een hit werd. Een jaar later verschenen de eerste Android-smartphones en barstte de strijd tussen iOS en Android langzaam maar zeker los.

iPhone infographic

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.