De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Hoe Apple in India verouderde iPhones een nieuw leven geeft

Lars Paijmans
13 juli 2017, 14:51
2 min leestijd
Hoe Apple in India verouderde iPhones een nieuw leven geeft

India is de snelst groeiende markt voor smartphones, maar Apple krijgt er vooralsnog geen voet aan de grond. Met deze tactiek hoopt het bedrijf hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Gaat de iPhone India veroveren?

Terwijl we de dagen aftellen tot de iPhone 7S en iPhone 8 onthuld worden, is de iPhone 5S in India het high-end toestel van het moment. Volgens Bloomberg lijkt Apple eindelijk in de gaten te hebben hoe ze een kans kunnen maken in India.

In het eerste kwartaal is slechts 3 procent van alle verkochte smartphones in India een iPhone. De concurrenten Xiaomi, Oppo en Micromax Informatics zijn hier de voornaamste oorzaak van: met goedkope smartphones spreken ze het overgrote deel van de bevolking aan.

iPhone India

Daarom slaat Apple in het tweede en derde kwartaal een andere weg in, en daarvoor doet het zelf afbreuk aan zijn prijzige luxe-imago. Het bedrijf uit Cupertino gaf webwinkels Amazon en Flipkart toestemming om oudere iPhones tegen flinke kortingen aan te bieden.

Deze oudere iPhones – zoals de iPhone 5S – krijgen in India een tweede leven. Vijfenvijftig procent van de 2,6 miljoen iPhones die Apple naar het continent verscheepte waren oudere modellen. De iPhone 5, iPhone 5S en iPhone 6 zijn hier met afstand de populairste, terwijl deze in het westen stilletjes uit het straatbeeld verdwijnen.

De lange software-ondersteuning blijkt nu een zegen te zijn voor Apples ambities in India. Terwijl het voor Android-telefoons nog steeds maar de vraag is hoelang ze updates krijgen, draait zelfs de iPhone 5S uit 2013 dit najaar nog op iOS 11. Dat betekent dat Apple ook deze oudere modellen als nieuw kan laten aanvoelen, en ze met de meest recente beveiligingsmaatregelen uitgerust zijn.

Waarom India?

Tim Cook gaf onlangs al aan dat Apple de komende tijd flink investeert in India. Terwijl de Chinese verkopen van de iPhone teruglopen, is het bedrijf op zoek naar een nieuwe markt. Analisten voorspellen dat de bevolking van India meer dan een miljard smartphones aanschaft binnen vijf jaar.

Niet gek dus dat Apple uitgerekend in India (op kleine schaal) gestart is met het produceren van iPhones. De volgende stap is het lokaal ontwikkelen van iPhone-onderdelen, iets wat verplicht is om aan overheidsregels te voldoen. Krijgt Apple dit voor elkaar, dan kunnen ook de eerste Apple Stores in India hun deuren openen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen