Gebruik van iPhone in het buitenland goedkoper
Roel van Hout

Ons is al min of meer beloofd dat per 1 juli 2014 de kosten voor roaming worden afgeschaft. Tot het zover is betaal je vanaf 1 juli 2013, vandaag dus, minder voor het gebruik van je iPhone in het buitenland.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone in het buitenlandIn juni kondigde Europees Commissaris Neelie Kroes al aan in 2014 een einde te willen maken aan de kosten voor mobiel internet-gebruik in het buitenland. Deze zogenoemde ‘roaming’ op buitenlandse netwerken kost nu nog handenvol geld. Omdat het nog minstens een jaar zal duren voor dit afgeschaft is, krijgen alle Europeanen als pleister op de wonde een prijsverlaging voor het gebruik van onder meer de iPhone in het buitenland.

Bellen wordt per minuut 17 procent goedkoper, terwijl gebeld worden per minuut 12 procent goedkoper wordt. Sms’jes worden 11 procent goedkoper; mobiel internetten wordt met 36% in prijs verlaagd. Dat laatste klinkt misschien nog als weinig, maar betekent wel een prijsafname van in totaal 91 procent sinds 2007.

Volgens Europees Commissaris Kroes zorgt de prijsverlaging voor ‘meer zakgeld voor de zomer’, en is het een ‘belangrijke stap om de kosten voor eens en altijd af te schaffen’.

Gebruik iPhone in het buitenland alleen goedkoper voor Europeanen

Helaas blijven de tarieven voor toeristen van buiten de Europese Unie nog steeds schreeuwend duur. Een wereldwijde afschaffing van roamingkosten zit voorlopig niet in de pijplijn, en het is nog maar de vraag of dat ooit zal gaan gebeuren, aangezien het in de Europese Unie al zo’n gedoe is om het geregeld te krijgen.

Desalniettemin is de verlaging van de kosten zo vlak voor de vakantie goed nieuws. Zorg er echter wel voor dat je de kosten voor mobiel internet nog steeds zoveel mogelijk beperkt!

Via: AppAdvice

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.