iPhone hoortoestel aangekondigd op Mobile World Congress
Roel van Hout

Het is een iPhone-accessoire waar je waarschijnlijk nog niet vaak aan had gedacht: op het Mobile World Congress in Barcelona heeft hoortoestellen-fabrikant GN Resound een iPhone hoortoestel aangekondigd.

GN Resound zegt het iPhone hoortoestel met de naam LiNX te hebben ontwikkeld om het stigma, dat rondom het dragen van een hoortoestel hangt, weg te nemen. Uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat wereldwijd meer dan 360 miljoen mensen last hebben van hoorproblemen, en Resound hoopt hen tegemoet te komen met dit laagdrempelige iPhone hoortoestel.

→ Check meer nieuws over interessante iPhone accessoires!

Het toestel maakt gebruik van de ondersteuning voor gehoorapparaten die standaard in iOS 7 is ingebouwd. Deze is te vinden onder instellingen > algemeen > toegankelijkheid > gehoorapparaten. Het hoortoestel stelt gebruikers in staat om als iedere andere gebruiker met de iPhone te bellen, naar muziek te luisteren, en op andere manieren gebruik te maken van de audio-output van hun iPhone.

iPhone hoortoestel werkt met app

iPhone hoortoestel

Met een bijbehorende ReSound Smart app kunnen gebruikers alle instellingen die ze maar wensen aanpassen. Ook biedt de app de mogelijkheid om het hoortoestel op te sporen, mocht je dat even kwijt zijn. Volgens GN Resound is LiNX het kleinste draadloze gehoorapparaat ter wereld voor gebruik in het oor, maar wordt 90 procent van de slechthorenden er prima mee geholpen.

Het iPhone hoortoestel LiNX komt op korte termijn beschikbaar bij verschillende audiciens.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.