Zo zou een iPhone hologram eruit zien
Rutger Otto

Apple heeft een patent aangevraagd op een technologie waarmee de iPhone in de toekomst hologrammen van 3d-schermen kan projecteren. Deze conceptvideo toont hoe dat er ongeveer uit zou zien.

De techniek zou werken met twee bolle spiegels, lasers en infrarood sensoren. Door licht via de spiegels te projecteren zou een iPhone hologram mogelijk zijn. Met lasers kan de iPhone detecteren waar je vinger is, dus kun je interactie plegen met de hologram.

Hologramtechnologie bestaat al langer

Echter, 3D hologramschermen zijn niet per se nieuw. Andere grote techbedrijven zoals Microsoft hebben patenten op hun eigen technieken. Of Apple ooit een apparaat zal maken dat de hologramtechnologie gebruik is onbekend. Vaak vragen bedrijven patenten aan op technologie die vervolgens nooit het levenslicht zien.

Een mens mag echter dromen. Mike Ko, animator voor merken als Google, Nike, Toyota en NASCAR, maakte al tijden voordat Apple het patent aanvroeg een korte conceptvideo van hoe een iPhone hologram eruit zou zien.

In de video doemt een stadje op uit het scherm van een iPhone. De gebouwen lijken daadwerkelijk in 3D omhoog te komen. Door de straten rijden kleine autootjes. Stel dat je de wagentjes met je vinger kon besturen? Misschien in de toekomst. Het enige waar Mike Ko destijds geen rekening mee hield, was dat ook iPhones met hun tijd meegaan.

Lees meer Apple nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.