Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple bedenkt display dat met gewone handschoenen werkt

Rutger Otto
26 november 2015, 17:15
1 min leestijd
Apple bedenkt display dat met gewone handschoenen werkt

In de winter kun je maar beter speciale smartphone-handschoenen aandoen, anders kun je buiten op het perron niet gemakkelijk checken hoe laat de trein komt. Maar Apple heeft een oplossing bedacht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone handschoenen-bediening

Het bedrijf van Tim Cook heeft een patent ingediend voor een scherm dat handschoenen kan detecteren. En dan niet per se speciale handschoenen, maar ook reguliere exemplaren. Andere fabrikanten als Samsung houden daar al rekening mee in hun telefoons, bijvoorbeeld in de Galaxy-lijn. In die smartphones zit een instelling genaamd High Touch Sensitivity, waarmee je het touchscreen eigenlijk gevoeliger maakt. Dankzij dat trucje registreert het toestel ook aanrakingen van je handschoen.

Apple heeft zoiets nog niet, maar wellicht komt daar in de toekomst verandering in met het nieuwe patent. De uitvinding van het bedrijf heet ‘Glove Touch Detection’, waarbij het touchscreen ook zou reageren als er iets tussen het scherm en de vinger zat, zoals een handschoen.

iphone handschoenen

Patent ruim een jaar geleden ingediend

Het patent voor deze techniek werd in mei van 2014 al ingediend door Apple, maar is nu pas goedgekeurd. Met patenten weet je nooit of bedrijven er ooit iets mee gaan doen, al lijkt dit wel iets dat Apple graag in zijn producten zou willen introduceren. Immers kopen we als consumenten zelfs al speciale handschoenen omdat we ook buiten in de kou willen kijken wat er op de iPhone gebeurt.

Wanneer Apple er daadwerkelijk iets mee gaat doen, blijft echter nog onduidelijk. Naast iPhones worden overigens ook andere Apple-apparaten genoemd in het patent, zoals iPads en MacBooks. Daarbij zou het scherm van de MacBook een touchscreen zijn. Wie weet gebeurt ook dat in de toekomst.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu