Nieuw iPhone-patent laat toestel handgebaren herkennen

Rutger Otto
18 februari 2016, 14:20
1 min leestijd
Nieuw iPhone-patent laat toestel handgebaren herkennen

Apple heeft een nieuw patent ingediend waarmee een toekomstige iPhone mogelijk beweging en de afstand van handen kan registreren. Maar wat moet Apple ermee?

Lees verder na de advertentie.

iPhone handgebaren

De U.S. Patent and Trademark Office heeft donderdag een nieuw patent gepubliceerd van Apple. Het document is getiteld ‘Three-Dimensional Hand Tracking Using Depth Sequences’ en omschrijft hoe toestellen handen kunnen registreren en volgen. Dat gebeurt met een camera die diepte kan zien.

Met deze methode zijn verschillende dingen te doen. Denk aan tekenen op je scherm zonder het display daadwerkelijk aan te raken. Verder maakt het bediening van de iPhone mogelijk met bepaalde handbewegingen. In het verlengde daarvan zou een telefoon ook gebarentaal kunnen registreren.

Daarvoor beschrijft het patent dat beweging van verschillende vingers gezien kan worden, al wordt daarover niet uitgeweid. Zijn er meerdere handen in beeld, dan moet dat ook geen probleem zijn. Het patent zou verschillende handen kunnen identificeren.

iphone handgebaren

Patenten en 3D tracking

Apple diende het patent al in het tweede kwartaal van 2015 in, maar is nu pas gepubliceerd. Apple is overigens al veel langer bezig met dit soort toepassingen. Het meest duidelijk voorbeeld daarvan is Photo Booth, de ingebouwde foto-app op de Mac. De webcam herkent en volgt je gezicht, waarna er geinige effecten aan toegevoegd kunnen worden. Ook Snapchat maakt gebruik van eenzelfde soort techniek om maskers bij selfies op te zetten.

De eerste 3D gezichtstracking-patenten van Apple stammen echter al uit 2009. Ook kocht Apple PrimeSense, het bedrijf dat de 3D motion tracking-techniek van de eerste Xbox Kinect ontwikkelde. Wat Apple precies van plan is met de patenten is onduidelijk. Het zou zelfs kunnen dat we er nooit iets van terugzien.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu